Antena 3 CNN Actualitate Aglomeraţie la vămi. Zeci de mii de români se întorc din străinătate în concediu

Aglomeraţie la vămi. Zeci de mii de români se întorc din străinătate în concediu

Aglomeraţie la vămi. Zeci de mii de români se întorc din străinătate în concediu
Sursa foto: Vama Petea
02 Aug 2009   •   18:50

August este luna concediilor pentru românii care lucrează în străinătate. Zeci de mii de oameni se întorc în ţară să-şi petreacă săptămânile libere. Autorităţile de frontieră estimează că tranzitul la frontieră va creşte cu peste 50% faţă de luna trecută. În perioada următoare, poliţiştii se aşteaptă la un aflux de 10.000 de persoane pe zi.

La vama Petea, sin judeţul Satu Mare, traficul la sfârşitul acestei săptămâni s-a dublat, iar vameşii au fost nevoiţi să suplimenteze la trei benzile de control. "Traficul a crescut încă de vineri seară, când au sosit la control românii care muncesc în statele mai apropiate. Am mai avut afluxuri sâmbătă dimineaţă, când cei mai mulţi români care se întorceau acasă veneau din Italia, iar sâmbătă seară şi duminică dimineaţă punctul a fost din nou aglomerat de români care veneau din Germania, Franţa sau alte ţări central-europene", a declarat pentru Mediafax Adiel Babici, şeful punctului de frontieră.

Şi la vama Nădlac au fost luate măsuri de fluidizare a traficului. A fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră şi se lucrează pe mai multe benzi de intrare în ţară. De asemenea, maşini ale poliţiei patrulează în zona frontierei, pentru a preveni accidentele sau blocajele în trafic.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aglomeratie vama concediu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close