Antena 3 CNN Actualitate Aglomeraţie pe şosele! Românii pleacă în minivacanța de Paște și 1 Mai. Recomandările Centrului Infotrafic

Aglomeraţie pe şosele! Românii pleacă în minivacanța de Paște și 1 Mai. Recomandările Centrului Infotrafic

Drumurile şi punctele de trecere a frontiere sunt pline de români care întorc acasă pentru a petrece sfintele Sărbători Pascale. Centrul Infotrafic a lansat un set de recomandări pentru cei care se vor afla în trafic în această perioadă.

Aglomeraţie pe şosele! Românii pleacă în minivacanța de Paște și 1 Mai. Recomandările Centrului Infotrafic
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandra Pandrea | Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2022   •   23:29

Pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații de petrecere a Sărbătorilor Pascale, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorii auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

- creșterea distanței de siguranță între vehicule;

- evitarea depășirilor riscante;

- planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;

- manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare;

- pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenţiei de schimbare a benzii de circulaţie și conducerea cu atenție sporită. Nu folosiți banda de urgență!

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, a anunțat Centrul Infotrafic.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close