Antena 3 Actualitate Aglomerație în toate punctele de frontieră din țară: românii vin și pleacă în concedii într-un ritm alert

Aglomerație în toate punctele de frontieră din țară: românii vin și pleacă în concedii într-un ritm alert

de Alexandra Dima    |    01 Aug 2021   •   13:47
Aglomerație în toate punctele de frontieră din țară: românii vin și pleacă în concedii într-un ritm alert
Sursa foto: Antena 3

Este aglomerație în toate punctele de frontieră din țară, duminică, cele mai solicitate puncte fiind la vămile Giurgiu și Nădlac 2.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.

Aici polițiștii de frontieră au dispus măsuri pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport, prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum și deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

De asemenea, reprezentanții I.T.P.F. Oradea, I.T.P.F. Sighetu Marmației și I.T.P.F. Giurgiu sunt în contact permanent cu autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria, pentru stabilirea unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Timpul de așteptare pentru a tranzita vama Giurgiu este de 30 de minute, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară, dar acesta poate fi ocolit dacă se alege Vama Bechet, operațională de duminică pentru călători. 

Peste 190.000 de persoane au trecut prin vămi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 194.800 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 47.000 mijloace de transport (dintre care 8.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 98.500 persoane cu 22.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 96.300 persoane cu 24.100 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 59.500 de persoane şi 22.000 de mijloace de transport (3.500 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 30.600 de persoane cu 11.600 mijloace de transport și 2.300 automarfare.

La granița cu Ungaria, cele mai tranzitate puncte sunt P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 10 artere și 2 statii mobile pe sensul de intrare, 6 artere pe cel de ieșire), P.T.F. Borş (se lucrează pe 4 artere pe sensul de intrare, 4 artere pe cel de ieșire) şi P.T.F. Petea (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare, 4 artere pe cel de ieșire), iar la granița cu Bulgaria traficul cel mai intens este prin P.T.F. Giurgiu (se lucrează pe 4 artere pe sensul de intrare, 7 artere pe cel de ieșire).

La Arad a fost suplimentat personalul

Purtătorul de cuvânt al STPF Arad, inspectorul de poliție Andrei Alexandru Dincă a declarat, duminică, pentru Mediafax, că a fost suplimentat personalul până la limita admisă.

„Suntem în plin sezon estival și mulți cetățeni români aleg să își petreacă vacanța în afara granițelor țării sau se întorc acasă din străinătate, motiv pentru care, în această perioadă se înregistrează un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei la granița cu Ungaria. Au fost dispuse măsuri aflate în competența instituției, pentru fluidizarea traficului de persoane și mijloace de transport. Astfel, a fost suplimentat persoanlul poliției de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și actele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. În prezent, în PTF Nădlac și PTF Nădlac II sunt deschise 4, respectiv 11 artere pe sensul de intrare și 2, respectiv 7 pe sensul de ieșire. Se menține un contact permanent cu autoritățile din țările vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate”, a spus reprezentantul STPF Arad.

Recomandări ale Poliției de frontieră

Polițiștii de frontieră le recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la frontira cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close