Antena 3 CNN Actualitate Agresorul americanului Chauncey Hardy, condamnat la 5 ani de închisoare

Agresorul americanului Chauncey Hardy, condamnat la 5 ani de închisoare

Agresorul americanului Chauncey Hardy, condamnat la 5 ani de închisoare
Sursa foto: Foto: ziarelive.ro
de M.Z.    |    22 Feb 2012   •   19:42

Agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, Ionuţ Tănăsoaia, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, potrivit unei decizii a Tribunalului Giurgiu, emise miercuri seară, informează gsp.ro.

Sentinţa nu este definitivă, cel poreclit "Gypsy Gypsanu" având două căi de a o ataca: apelul şi recursul.

Pe 9 octombrie 2011, Ionuţ Tănăsoaia i-a dat un pumn baschetbalistului american Chauncey Hardy, în timp ce se aflau într-un club de noapte din Giurgiu. Ionuţ Tănăsoaia, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, l-a îmbrâncit şi apoi l-a lovit puternic cu pumnul în faţă pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, care s-a dezechilibrat şi a căzut lovindu-se cu capul de pardoseală.

Sportivul a fost spitalizat, ţinut doar pe perfuzii până dimineaţă, când a fost transportat la o unitate medicală din Bucureşti şi operat. În ciuda intervenţiei chirurgicale, Hardy nu a supravieţuit.

Medicii legişti au stabilit că moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată de insuficienţă cardio-respiratorie, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

La sfârşitul anului trecut, medicii de la Spitalul Judeţean din Giurgiu care l-au tratat pe baschetbalistul Chauncey Hardy au fost puşi sub învinuire pentru ucidere din culpă.

Martorii audiaţi în cazul baschetbalistului american ucis în Giurgiu confirmă că Ionuţ Tănăsoaia este singurul care l-a lovit pe sportiv.

Raportul final al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) arată că Chauncey Hardy a fost lovit în faţă, a căzut şi a suferit apoi o fractură craniană la ceafă, dar şi frontal,  precum şi multiple leziuni meningo-cerebrale foarte grave. Baschetbalistul american nu consumase droguri, iar alcoolemia era de 0,6g/l, conform raportului INML. Chauncey Hardy de la echipa CSS Giurgiu a murit în urma unei operaţii, după ce a fost bătut într-un bar din Giurgiu.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ionuţ Adrian Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Americanul ar fi iniţiat un joc cu o tânără, căreia îi tot punea pe cap o şapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoţeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în faţă, iar sportivul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.

Citeşte şi Baschetbalistul american decedat provine dintr-o familie foarte săracă. Află povestea vieţii sale.



×
Subiecte în articol: Chauncey Hardy arest baschetbalist omor
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close