Antena 3 CNN Actualitate Agresorul cu topor care a luat ostatici de la Poştă a fost reţinut

Agresorul cu topor care a luat ostatici de la Poştă a fost reţinut

Agresorul cu topor care a luat ostatici de la Poştă a fost reţinut
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    30 Oct 2012   •   19:06

Bărbatul înarmat cu un topor şi cu un cuţit, care a intrat marţi într-un oficiu poştal din cartierul bucureştean Drumul Taberei, a fost reţinut în cursul serii pentru 24 de ore, el fiind urmărit penal pentru ameninţare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de armă albă şi ultraj.

Ordonanţa de reţinere a fost emisă după ce Florin Niedbala a fost audiat timp de mai multe ore.

Surse apropiate anchetei au declarat că bărbatul le-a spus poliţiştilor despre o reţetă secretă de a fabrica aur pe care el ar deţine-o, informează Mediafax.

Potrivit aceloraşi surse, Niedbala a povestit că a sunat la mai multe instituţii ale statului, pentru a comunica "soluţia lui de a scoate România din criză", însă nu a fost băgat în seamă de nimeni.

Atacatorul Florin Niedbala a venit în Capitală pe 28 octombrie şi s-a cazat la un hotel. În urmă cu o zi, el a identificat, în apropierea hotelului, Oficiul Poştal nr. 23 din strada Romancierilor, unde a intrat, marţi, înarmat cu un topor şi un cuţit cu lama de 20 de centimetri. El a ameninţat mai multe persoane, a lipsit de libertate un bărbat şi o femeie şi a distrus mai multe bunuri.

Procurorul cred că Niedbala şi-a premeditat fapta şi este urmărit penal pentru ameninţare, distrugere, lipsire de libertate şi port ilegal de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii au mai stabilit că, în 1997, Niedbala a fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier.

Potrivit procurorilor, din investigaţiile de până acum, nu a rezultat că bărbatul ar avea probleme medicale de natură psihiatrică.

Marţi, Florin Niedbala a intrat înarmat cu un topor şi un cuţit, într-un oficiu poştal din cartierul Drumul Taberei şi a ameninţat persoanele aflate în unitate că le taie. Vâlceanul de 34 de ani cerea "alipirea României de Moldova" şi "taxe ca în Italia".

Angajaţii unităţii anunţat imediat Poliţia, iar un echipaj de la ordine publică l-a imobilizat pe agresor şi l-a dus pe acesta, pentru audieri, la Secţia 25. Oficialii din Poliţia Capitalei au precizat că nicio persoană nu a fost rănită.




×
Subiecte în articol: ostatici luare de ostatici
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close