Antena 3 CNN Actualitate Agricultorii au ajuns la capătul răbdării: "Noi ţăranii murim, falimentăm. Copiii sunt analfabeţi!"

Agricultorii au ajuns la capătul răbdării: "Noi ţăranii murim, falimentăm. Copiii sunt analfabeţi!"

Au fost proteste cu roşii şi vinete în Piaţa Victoriei. Agricultorii au protestat în faţa Guvernului pentru că, spun ei, trăiesc la limita sărăciei, iar autorităţile găsesc bani pentru ei numai când se apropie o perioadă electorală.

Agricultorii au ajuns la capătul răbdării: "Noi ţăranii murim, falimentăm. Copiii sunt analfabeţi!"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    12 Aug 2021   •   16:46

Producătorii autohtoni de legume protestează, în Piața Victoriei pentru ”deblocarea și ieșirea din această situație critică și fără precedent în care se află țăranul și țăranca din România, ferma de familie și gospodăria țărănească”.

Reprezentanți ai Uniunii Salvăm Țăranul Român, acuză lipsa de viziune și de programe pentru micii fermieri, care sunt în pragul falimentului.

Fermier: "Noi ţăranii murim, falimentăm. Copiii sunt analfabeţi"

Sunt slugi ai statelor europene, pleacă de acasă şi noi nu avem cu ce să ne mai hrănim. Dumneavoastră nu ştiţi de roşia românească, ştiţi de cea turcească, cu eticheta românească", a spus un fermier aflat la protest.

Petre Daea, a vorbit joi, în exclusivitate la Antena 3, despre problemele cu care se confruntă producătorii agricoli din ţara noastră.

Fostul ministru al Agriculturii a spus că "imaginile sunt regretabile, dezonorate şi durereoase".

Petre Daea: "Ei nu ies în stradă decât atunci când le ajunge cuţitul la os"

"Îi cunosc pe oamenii de la sate, pe fermieri români. Ei nu ies în stradă decât atunci când le ajunge cuţitul la os. Şi, prin spusele lor şi prin ceea ce vedem noi în fiecare zi, în pieţe şi pe câmp, când fermierii aceştia, cu sudoarea lor fac produsele pe care le mâncăm noi românii şi nu ne întâlnim cu ei din cauza că, pe lângă acest refuz de dialog, se refuză să se aducă în piaţa României produsele pe care le fac şi se dă curs liber canalelor de aprovizionare cu produse din afara ţării, stopând astfel câştigul fermierilor şi posibilitatea de a putea să meargă mai departe, punându-i într-o situaţie delicată. Şi-au lăsat câmpul, legumele, animalele şi au venit la Bucureşti să îşi strige durerea, pentru că nimeni nu se duce în întâmpinarea acestor probleme pe care le au fermierii din nefericire şi nu le sunt ascultate părerile", a spus Petre Daea, fost ministru al Agriculturii.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close