Antena 3 CNN Actualitate Agrostar ameninţă cu proteste dacă bugetul Agriculturii pe 2010 rămâne la 1,4% din PIB

Agrostar ameninţă cu proteste dacă bugetul Agriculturii pe 2010 rămâne la 1,4% din PIB

Federaţia Agrostar ameninţă cu proteste dacă bugetul pentru Agricultură pe acest an va rămâne la 1,4% din PIB. Agricultorii au cerut şi prelungirea perioadei de subvenţionare cu un an, în cadrul unei întrevederi cu cu ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, care a avut loc vineri dimineaţă.

Agrostar ameninţă cu proteste dacă bugetul Agriculturii pe 2010 rămâne la 1,4% din PIB
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2010   •   13:09

Reprezentanţii Federaţiei Agrostar sunt hotărâţi să declanşeze protestele dacă Agricultura nu va primi fonduri suficiente. Sindicalistii susţin că în cazul în care bugetul pentru agricultură va rămâne la 1,4 la sută din PIB, mai bine de două treimi din exploataţiile agricole s-ar putea închide.

Ministrul Agriculturii Mihail Dumitru insistă că bugetul acestui an este unul de criză.

Reprezentantii Agrostar au mai cerut prelungirea cu cel puţin un an a ajutoarelor de stat, printr-o derogare de la Comisia Europenă, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor state, dar şi garantarea 100% a cofinanţării proiectelor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Chiar dacă se declară mulţumite de proiectele ministerului, patronatele Rompan, Romalimenta şi cei de la Federaţia din Industria Alimentară recunosc că industria alimentară ale afectată de bugetul mic.

×
Subiecte în articol: proteste agricultura buget
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close