Antena 3 CNN Actualitate Ai planuri pentru weekend? Pregătește-te cu haine groase și umbrele

Ai planuri pentru weekend? Pregătește-te cu haine groase și umbrele

Ai planuri pentru weekend? Pregătește-te cu haine groase și umbrele
25 Oct 2012   •   20:20

Având în vedere că suntem deja la sfârșitul lui octombrie, putem spune că vremea a ținut cu noi până acum. Însă toamna trebuie să își facă și ea apariția și începe chiar din acest weekend când meteorologii anunță vânt și ploi și chiar ninsoare în zona de munte şi trecãtor în extremitatea de nord-est.

JOI NOAPTE (25/26 octombrie)

În București
cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 7 ... 9 grade.

În țară, în regiunile intracarpatice vor fi înnorãri şi local va fi ceaţã, asociatã cu burniţã sau ploaie slabã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar spre dimineaţã în zonele joase de relief, izolat se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade


VINERI (26 octombrie)


În București vremea va fi predominant frumoasã şi caldã pentru ultima decadã a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimã va fi de 7 ... 9 grade. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã creştere ziua şi în scãdere noaptea.

În țară, în sudul şi sud-estul ţãrii vremea va fi în general frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. În celelalte regiuni cerul va prezenta înnorãri şi izolat va ploua slab îndeosebi în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi de la 10 ...12 grade în nordul teritoriului şi în depresiuni, pânã la 23...24 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase, îndeosebi din regiunile intracarpatice, pe arii restrânse va fi ceaţã. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã creştere ziua şi în scãdere noaptea.


SÂMBĂTĂ (27 octombrie)


În București
vremea se va menţine caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 12...14 grade. Presiunea atmosferica va fi în scãdere.

În țară
vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Cerul se va înnora treptat în jumãtatea de vest a teritoriului unde, mai ales seara şi noaptea, va ploua. Îndeosebi în zona de munte cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil cu unele înnorãri şi pe arii restrânse ploi slabe pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, dar temporar şi în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat în zonele joase se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferica va fi în scãdere.


DUMINICĂ (28 octombrie)


În București cerul va prezenta înnorãri şi mai ales în cursul nopţii temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri spre sfârşitul intervalului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 7...8 grade.

În țară vremea se va rãci accentuat în vestul şi nordul ţãrii. Cerul va prezenta înnorãri şi va ploua, ziua în Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în regiunile din jumãtatea sudicã a ţãrii. În zona de munte şi trecãtor în extremitatea de nord-est precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat cu intensificãri pe crestele montane şi în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7...8 grade în nordul Moldovei, dar şi în regiunile vestice, pânã în jurul valorii de 24 de grade în sud, iar cele minime, între 0 şi 10 grade, mai ridicate pe litoral.

Pentru mai multe detalii despre vreme accesează meteoplus.antena3.ro.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close