Antena 3 CNN Actualitate "Ajunge! Nu mai acceptăm să fim blamaţi, batjocoriţi, prost plătiţi". Colegiul Medicilor avertizează că ar putea bloca sistemul medical

"Ajunge! Nu mai acceptăm să fim blamaţi, batjocoriţi, prost plătiţi". Colegiul Medicilor avertizează că ar putea bloca sistemul medical

"Ajunge! Nu mai acceptăm să fim blamaţi, batjocoriţi, prost plătiţi". Colegiul Medicilor avertizează că ar putea bloca sistemul medical
Sursa foto: Foto: www.thedesertreview.com
16 Mai 2013   •   21:27
Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România a solicitat o întâlnire cu guvernanţii pentru soluţionarea problematicii din sistem. În caz contrar, medicii urmează să stabilească un plan de acţiuni până în luna iulie, ce se poate finaliza cu blocarea sistemului de sănătate.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, citat de Mediafax, a declarat la deschiderea Zilelor Medicale ale Sucevei că în cursul zilei s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Naţional al CMR, unde s-a decis că nu mai poate fi acceptată actuala situaţie în sistemul sanitar.

"Ştiu că trăim nişte vremuri foarte grele, ştiu că medicii sunt într-o ţară cu o democraţie formală, într-o ţară în care cei care guvernează sunt incapabili să o guverneze şi încearcă să facă circ dacă nu pot să dea pâine, într-o ţară în care sunteţi hăituiţi de toate organele de forţă ale statului", le-a spus Astărăstoae medicilor prezenţi la eveniment.

Preşedintele Colegiului Medicilor a arătat că în ultimul timp medicii sunt hăituiţi de diverse instituţii şi că a constatat "un avânt deosebit al tovarăşilor miliţieni şi procurori" şi că, într-un asemenea moment, este timpul ca decidenţilor să li se transmită că medicii s-au săturat de a fi blamaţi fără temei.

"Mesajul Colegiului Medicilor către decidenţi este următorul: Ne-am săturat să ascultăm că noi vrem, dar nu putem, ne-am săturat să fim blamaţi, ne-am săturat să fim expuşi în piaţa publică în fiecare zi pe informaţii false care pleacă de la instituţii care ar trebui să apere cetăţeanul, ne-am săturat să ducem în spate un sistem în care nu se investeşte şi tot timpul să ni se scoată în faţă dimensiunea etică a profesiei medicale", a mai declarat Astărăstoae.

În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Colegiul Medicilor din România a decis, la Suceava, ca după o ultimă discuţie cu guvernanţii, să se decidă, până în iulie, un plan de acţiune ce poate culmina cu blocarea sistemului sanitar.

"Colegiul Medicilor a luat decizia azi (joi, n.r.), la Suceava, ca după o ultimă discuţie cu guvernanţii, dacă aceste lucruri nu încetează, vom trece la un plan de acţiuni care se poate finaliza, până în luna iulie, cu blocarea totală a sistemului de sănătate", a spus Astărăstoae.

"Ajunge! Nu mai acceptăm să fim blamaţi, batjocoriţi, prost plătiţi", a mai spus preşedintele CMR.
 
 Aproximativ 350 de medici suceveni, dar şi din ţară participă, de joi până duminică, la a doua ediţie a Zilelor Medicale ale Sucevei având ca temă urgenţele medico-chirugicale, în program fiind incluse sesiuni de comunicări, dar şi o prezentare a tehnicii şi echipamentelor  din dotarea SMURD Suceava.









×
Subiecte în articol: Vasile Astãrãstoae
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close