Antena 3 CNN Actualitate Ajutoarele pe care Crucea Roşie trebuia să le trimită în Yemen, împiedicate de "probleme de logistică"

Ajutoarele pe care Crucea Roşie trebuia să le trimită în Yemen, împiedicate de "probleme de logistică"

Ajutoarele pe care Crucea Roşie trebuia să le trimită în Yemen, împiedicate de "probleme de logistică"
Sursa foto: Foto: AGERPRES
06 Apr 2015   •   11:48

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) se confruntă cu ''probleme de logistică'' ce o împiedică să livreze ajutoare în Yemen, a declarat luni, pentru AFP, o purtătoare de cuvânt a organizației umanitare cu sediul la Geneva.

''Avem autorizațiile pentru a putea trimite un avion cargo încărcat cu produse medicale'', însă există o problemă ce vizează aterizarea pe aeroportul din Sanaa, ''unde din ce în ce mai puține aparate de zbor pot ateriza'', a declarat Sitara Jabeen. ''Încercăm să rezolvăm aceste probleme logistice'', a precizat ea.

Referitor la orașul Aden, purtătoarea de cuvânt a precizat că CICR vrea să ducă acolo o echipă de medici chirurgi, în prezent cu sediul la Djibouti. ''Avem nevoie de autorizația tuturor părților, din motive de securitate'', a spus aceasta.

Echipa din Djibouti ar urma să fie transportată pe cale maritimă.

Sâmbătă, CICR a lansat un apel la un armistițiu umanitar de 24 de ore în Yemen, pentru a putea acorda sprijin medical populației.

În pofida unor eforturi intense și contacte repetate cu toate părțile aflate în conflict, personalul și medicamentele de care are cu disperare nevoie populația acestei țări nu a putut ajunge acolo, a explicat într-un comunicat organizația internațională.

CICR a cerut ca toate căile aeriene, maritime și terestre să fie deschise fără întârziere pentru cel puțin 24 de ore, pentru a putea ajuta populația care a fost decuplată de la ajutoare după aproape o săptămână de raiduri aeriene și lupte terestre.

Circa 48 de tone de medicamente și kituri chirurgicale așteaptă undă verde pentru a putea ajunge în Yemen cu avionul sau pe cale maritimă, potrivit CICR, care a precizat că acestea ar permite tratarea a circa 2.000-3.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: Crucea Rosie Yemen ajutoare
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close