Antena 3 CNN Actualitate AKM-ul din dotarea Armatei ar putea fi înlocuit cu o nouă armă de asalt. Românii lucrează la prototip

AKM-ul din dotarea Armatei ar putea fi înlocuit cu o nouă armă de asalt. Românii lucrează la prototip

AKM-ul din dotarea Armatei ar putea fi înlocuit cu o nouă armă de asalt. Românii lucrează la prototip
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Mai 2011   •   23:11

Actualele AKM-uri din dotarea Armatei Române ar putea fi înlocuite cu un nou tip de armă de asalt, cu muniţie aferentă, produsă de Fabrica de Arme din Cugir, informează Mediafax. În prezent, se lucrează la prototipul noii arme, care va fi realizată la standarde NATO.

Directorul Fabricii de Arme Cugir, Horea Suciu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că fabrica a încheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale, în baza unui program naţional, prin care realizează prototipul unei arme de asalt calibrul 5,56X45 mm cu muniţia aferentă, care să îndeplinească standardele NATO.
   
Suciu a spus că primele prototipuri ale acestui produs militar ar trebui finalizate până la sfârşitul anului 2011, iar noua armă ar putea înlocui actualele AKM-uri aflate în dotarea Armatei Române.
   
El a afirmat că arma este realizată pe scheletul vechiului AKM, dar este îmbunătăţită, având dotări şi caracteristici conform standardelor NATO.
   
Conform sursei citate, noua armă de asalt este realizată în totalitate la fabrica de Arme Cugir, ea fiind în prezent în fază de testare. Testele se realizează atât în laboratoarele fabricii, cât şi la Academia Naţională de Tehnică Militară.
   
Potrivit lui Suciu, Fabrica de Arme din Cugir are,  în prezent, contracte în valoare de milioane de dolari care acoperă producţia pentru anii 2011 şi 2012.
   
La rândul său, Radu Roşianu, administratorul special al UM Cugir şi al Fabricii de Arme Cugir, a declarat că producerea unei noi arme de asalt la Cugir ar putea însemna pentru Fabrica de Arme comenzi de câteva zeci de mii de bucăţi pe o perioadă de câţiva ani dacă se va decide dotarea Armatei Române cu această armă.
   

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close