Antena 3 CNN Actualitate Al doilea lot de vaccinuri AstraZeneca, suspendat în Italia, a fost folosit și în România. Peste 60.000 de oameni s-au imunizat deja cu serul

Al doilea lot de vaccinuri AstraZeneca, suspendat în Italia, a fost folosit și în România. Peste 60.000 de oameni s-au imunizat deja cu serul

Încă un lot de vaccinuri anti-COVID de la AstraZeneca, suspendat în Italia, este și la noi în ţară şi peste 60.000 de doze au fost deja utilizate, potrivit biziday.ro.

Al doilea lot de vaccinuri AstraZeneca, suspendat în Italia, a fost folosit și în România. Peste 60.000 de oameni s-au imunizat deja cu serul
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    15 Mar 2021   •   13:54

Sursa citată menţionează că, din 100.656 de doze ajunse în România pe 16 februarie, au fost administrate 61.825.

Autoritățile din regiunea italiană Piemont au suspendat vaccinarea cu respectivul lot, după ce un bărbat a murit la scurt timp după administrarea serului. 

Oficialii italieni precizează că măsura a fost luată "din precauție" și investighează acum dacă există vreo legătură între vaccinare și cauza decesului. 

Pe 16 februarie, România a primit peste 100.000 de doze din lotul ABV 5811, dintre care a folosit deja 61.825 de doze, au informat autoritățile de la noi.

"Nu trebuie să existe motive de îngrijorare. Sunt evenimente care s-au suprapus, însă fără o relație de cauzalitate demonstrată", a declarat, luni, Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului pentru vaccinare.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close