Antena 3 CNN Actualitate Al şaselea deces cauzat de gripa porcină, la un pacient cu bronşită cronică

Al şaselea deces cauzat de gripa porcină, la un pacient cu bronşită cronică

Al şaselea deces cauzat de gripa porcină, la un pacient cu bronşită cronică
Sursa foto: gripa porcina
03 Dec 2009   •   13:24

Şase morţi din cauza gripei noi, în România. Despre ultimul deces, autorităţile au anunţat că este vorba despre o persoană adultă care suferea de bronşită cronică. Bilanţul ultimelor 24 de ore arată că au apărut 124 de cazuri noi de infectare cu AH1N1.

Miercuri, alte două persoane au murit din cauza virusului. Unul dintre pacienţi avea leucemie, iar altul avea diabet, o boală care slăbeşte sistemul imunitar. De altfel nici unul dintre cei 6 români care au murit nu era sănătos. Astfel, virusul AH1N1 a gasit un teren vulnerabil pe care să acţioneze.

Vestea bună este că spre deosebire de alte ţări rata deceselor în Romania e încă mică. Nu acelaşi lucru putem spune de îmbolnăviri. În numai o săptămâna au fost confirmate o mie de cazuri. Acum am ajuns la peste 3500 de cazuri.

O alta teama a medicilor e ca virusul ar putea suferi mutatii. Acest lucru a fost observat deja de specialiştii din Norvegia şi Ucraina. Dar în Romania analizele făcute la Institutul Cantacuzino au arătat că virusul AH1N1 a rămas acelaşi şi nu a devenit mai agresiv.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa AH1N1 virus deces
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close