Antena 3 CNN Actualitate Alarmă falsă cu bombă la Bacău: Geniştii au descoperit o furculiţă în valiza suspectă

Alarmă falsă cu bombă la Bacău: Geniştii au descoperit o furculiţă în valiza suspectă

Alarmă falsă cu bombă la Bacău: Geniştii au descoperit o furculiţă în valiza suspectă
Sursa foto: Foto: nait.ca
14 Feb 2011   •   16:25

Alarmă cu bombă în Bacău. O valiză suspectă, uitată în apropierea de vama oraşului, a creat panică printre localnici. Speriaţi, oamenii au chemat imediat ajutoare. O echipă de genişti a venit la faţa locului, doar ca să descopere că de fapt în valiză nu era o bombă ci o furculiţă.

Autorităţile din Bacău au intrat în alertă după ce o valiză tip diplomat a fost găsită sprijinită de gardul Vămii din Bacău. Zeci de genişti, poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici au împânzit locul.

Imediat ce locul a fost împrejmuit şi securizat, geniştii SRi au intrat în acţiune. Echipaţi cu costume speciale şi echipamente sofisticate s-au apropiat cu grijă de pachetul suspect.

Au scanat în detaliu valiza diplomat, ajutaţi şi de câini dresaţi pentru a "mirosi" eventualele substanţe explozibile. Iar când s-au asigurat câ nimic nu ticăie în jurul lor, au deschis şi pachetul.

Înăuntru erau “obiecte de uz casnic... nimic, era o fruculiţă, un pacheţel, o furculiţă, probabil de la un fast food”

“După verificările făcute de către echipe specializate antitero s-a dovedit că alarma este falsă şi, în concluzie este ok”, a declarat comandantul detaşamentului de pompieri, loctotenent colonel Buftea Cătălin.

Cu toţi au respirat uşuraţi, mai ales locuitorii din zonă care s-au speriat de numărul mare de poliţişti.

×
Subiecte în articol: bomba alarma falsa Bacău
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close