Antena 3 CNN Actualitate Alarmant! 10% din copiii născuți în 2018 au mame minore. România, pe primul loc în UE la acest capitol

Alarmant! 10% din copiii născuți în 2018 au mame minore. România, pe primul loc în UE la acest capitol

Educaţia sexuală ar trebui introdusă în şcoli, crede președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Alarmant! 10% din copiii născuți în 2018 au mame minore. România, pe primul loc în UE la acest capitol
Sursa foto: foto- Pexels
24 Ian 2020   •   19:34

Csaba Asztalos se arată îngrijorat de faptul că suntem fruntaşii UE la numărul de copii născuţi de mamele minore. Declarația a fost făcută în contextul controversatelor afirmaţii făcute de primarul din Târgu Mureș, conform cărora statul ar trebui să decidă cine poate avea copii şi cine nu.

"Eu voi milita pentru introducerea unei forme de educație care să ducă la responsabilizarea minorilor, la o cunoaștere suficientă astfel încât să ia decizii pentru a preveni sarcinile nedorite sau chiar nașterile în rândul minorilor. E o problemă reală. Reiese foarte clar că aproape 10% din copiii născuți în anul 2018 sunt născuți de mame minore. Și aici trebuie să vorbim și de responsabilitatea taților pentru că avem și în rândul lor minori. Mai mult, vedem că sunt mame care până la vârsta de 18 ani au chiar mai multe nașteri, 2-3, chiar 4", a explicat Csaba Asztalos, președintele CNCD, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

10% din copii născuți în 2018 în România au mame minore. Președintele CNCD: "Eu voi milita pentru introducerea unei forme de educație care să ducă la responsabilizarea minorilor"

×
Subiecte în articol: Csaba Asztalos
Parteneri
Horoscop 23 septembrie 2023. Gemenii se luptă cu probleme din trecut
x close