Antena 3 CNN Actualitate Alarmant. Câte mutații a suferit noul coronavirus de-a lungul drumului din Wuhan către restul lumii

Alarmant. Câte mutații a suferit noul coronavirus de-a lungul drumului din Wuhan către restul lumii

Specialiștii sunt alarmați de numărul mare de mutații pe care COVID-19 le-a suferit după ce s-a răspândit, din Wuhan, în întreaga lume

Alarmant. Câte mutații a suferit noul coronavirus de-a lungul drumului din Wuhan către restul lumii
Sursa foto: Pixabay.com
29 Mai 2020   •   17:21

Cercetătorii din Emiratele Arabe Unite au identificat 70 de mutaţii ale noului coronavirus în rândul probelor recoltate şi secvenţiate, dintre care 17 nu erau cunoscute.

Aceste mutații au fost mutaţii determinate de ”fluxurile de călătorii şi provenite din Asia, Europa şi Orientul Mijlociu în prima parte a pandemiei şi au cartografiat acele tulpini incipiente pentru a alcătui un „arbore genealogic” global şi evolutiv al noului coronavirus, au explicat autorii acestui studiu realizat pe genomul virusului SARS-CoV-2”, au transmis specialiștii care au elaborat studiul respectiv, potrivit Cancan.

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au anunţat că au obținut ”secvenţierea completă a genomului noului coronavirus descoperit în organismele pacienţilor care au dezvoltat boala COVID-19 pe teritoriul naţional”.

Specialiștii au descoperit o serie de informaţii importante, în principal despre ”implicaţiile generate de mutaţiile virusului asupra capacităţii sale de transmitere, severitatea simptomelor prezentate de pacienţii infectaţi şi dezvoltarea unor vaccinuri”.

Suplimentar, au fost lămurite și unele păreri preconcepute și zvonuri propagate prin intermediul reţelelor de socializare. Acestea se refereau la ”variabilitatea puterii de infectare a mutaţiilor suferite de noul coronavirus”.

Specialiștii au explicat că respectivele mutații, chiar dacă sunt într-un număr alarmant de mare, reprezintă ”un fenomen natural care nu aduce cu sine o modificare semnificativă a abilităţii virusului de a declanşa boala”.

×
Subiecte în articol: Wuhan coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close