Antena 3 CNN Actualitate ''Alaska de Vâlcea'' - localitatea care aşteaptă de 40 de ani un drum direct de legătură cu judeţul

''Alaska de Vâlcea'' - localitatea care aşteaptă de 40 de ani un drum direct de legătură cu judeţul

''Alaska de Vâlcea'' - localitatea care aşteaptă de 40 de ani un drum direct de legătură cu judeţul
Sursa foto: foto: pixabay.com
19 Ian 2016   •   18:17

Localitatea vâlceană Dănicei s-a bazat pentru serviciile deszăpezire ale drumului judeţean care o traversează pe serviciile din judeţele alăturate Olt şi Argeş, deoarece este singura comună din Vâlcea care nu are nicio arteră de legătură directă cu celelalte localităţi din judeţ, a declarat, pentru Agerpres, primarul Dumitru Pirneci.

'Suntem, cum se spune, Alaska de Vâlcea, o localitate care, într-un mod pe care nimeni nu îl înţelege, în 1968, când a fost reînfiinţat judeţul Vâlcea, a devenit parte componentă deşi nu avea niciun drum direct cu judeţul, nu mai spun cu reşedinţa. Adică pentru a se ajunge la Vâlcea, de la Dănicei, fie se merge prin Argeş, prin comuna Cuca, fie prin Olt, prin Vitomireşti. Există două proiecte prin care să se facă legătura, fie prin comuna Nicolae Bălcescu, fie prin Stoileşti, dar din păcate ambele investiţii sunt costisitoare. Până atunci, ne gestionăm şi noi cum putem. Avem prefix telefonic de Olt, depindem de servicii de judeţul Olt şi suntem localitate vâlceană. Dacă nu lucrau serviciile judeţene de deszăpezire ale Argeşului şi Oltului, eram chiar izolaţi', a declarat primarul Dumitru Pirneci.

Cele două proiecte de infrastructură rutieră, vechi de peste 40 de ani, care ar putea lega comuna Dănicei direct cu judeţul Vâlcea şi cu municipiul reşedinţă, vizează două drumuri de 12 km şi respectiv 17 km prin Nicolae Bălcescu, respectiv Stoileşti, dar în ambele cazuri este vorba de teren accidentat şi costurile de realizare sunt foarte mari.

×
Subiecte în articol: Valcea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close