Antena 3 CNN Actualitate Alba: 500 de noi locuri de muncă la Fabrica de Arme Cugir, pentru a putea onora comenzile externe

Alba: 500 de noi locuri de muncă la Fabrica de Arme Cugir, pentru a putea onora comenzile externe

Alba: 500 de noi locuri de muncă la Fabrica de Arme Cugir, pentru a putea onora comenzile externe
Sursa foto: Foto: nwtc.edu
10 Feb 2012   •   21:00

Datorită numărului mare de comenzi, fabrica de arme Cugir o să angajeze încă 500 de muncitori, a anunţat Vasile Crişan, directorul general al companiei. Astfel vor putea fi onorate comenzile noilor contracte externe obţinute, informează Mediafax.
   
În prezent, la Fabrica de arme Cugir, care produce în general pentru export şi în special arme civile pentru piaţa americană, lucrează aproape 700 de angajaţi.
   
'În urma contractelor pe care le avem la nivelul Fabricii de Arme Cugir şi a volumului de lucru este necesară angajarea unui număr de 500 de salariaţi, care vor fi doar în zona de producţie, şi în felul acesta putem să satisfacem comenzile beneficiarilor şi la capacitatea la care aceştia ne-o cer', a declarat, vineri, directorul general al ROMARM.

'Sunt convins că voi obţine la nivelul Guvernului României înţelegerea necesară de a opera cât mai repede aceste angajări', a conchis acesta.
   
Fabrica de Arme Cugir, înfiinţată în 2004 prin separarea de Uzina Mecanică Cugir, produce o gamă diversificată de calibre, armament de infanterie destinat înzestrării trupelor armate, a celor de pază şi ordine, trupelor cu destinaţii speciale, cât şi arme de vânătoare destinate în mare parte pieţei externe.
   
Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

×
Subiecte în articol: muncitori export piata americana angajari
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close