Antena 3 CNN Actualitate Caz imobiliar ireal în Alba Iulia. 50 de apartamente vândute la 155 de oameni. O garsonieră a fost vândută de 8 ori

Caz imobiliar ireal în Alba Iulia. 50 de apartamente vândute la 155 de oameni. O garsonieră a fost vândută de 8 ori

Scandal imobiliar uriaş în Alba Iulia. Apartamente, garsoniere și spații comerciale din Alba Iulia ar fi fost vândute de mai multe ori către persoane diferite.

Caz imobiliar ireal în Alba Iulia. 50 de apartamente vândute la 155 de oameni. O garsonieră a fost vândută de 8 ori
Sursa foto: Boonchai wedmakawand / Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2024   •   18:23

Este vorba despre o afacere imobiliară pe un teren de 1148 metri pătrați, pentru care s-a plătit 6 milioane de euro în 2019.

Avocatul Jidveian a ajuns în posesia terenului după ce l-a cumpărat de la bunica sa. Informația este făcută publică într-un document realizat în urma unei inspecții ANAF.

În 31 octombrie 2019 a fost făcut un antecontract de vânzare cumpărare între Otvos Elenuța (bunica lui Ovidiu Jidveian) și Parc Residence Alpha (firma deținută de acesta).

Pe terenul respectiv au fost ridicate două blocuri care conțin în total 50 de apartamente, 8 spații comerciale și 3 penthouse-uri.

Potrivit raportului ANAF pentru cele 50 de apartamente, societatea a întocmit pentru un număr de 155 de clienți promisiuni de vânzare.

O femeie a cumparat două locuințe. Aceasta a cumpărat prin agenție, o garsonieră cu 35.000 de euro și un apartament în valoare de 56.000 de euro. Femeia a declarat că a livrat banii prin bancă, în contul avocatului Jidveian, scrie alba24.ro.

Clienta mai spune că pe garsoniera cumpărată de ea sunt patru proprietari, iar pe apartament în jur de cinci persoane. Femeia spune că toate persoanele au văzut și cumpărat aceleași locații.

O garsonieră ar fi fost vândută de opt ori

O familie a aflat că garsoniera pe care au cumpărat-o de la Jidveian a fost vândută către alte opt persoane. 

Supărați, mai mulți clienți au început să protesteze.

Ovidiu Jidveian a făcut o serie de precizări

80% din antecontracte ( din cei 150 clienți istorici) au fost rezoluţionate fie expres, fie de drept, nu s-au făcut suprapuneri de vânzări pe același apartament având contract valabil, curios este că și unii participanți la protest aveau antecontractele rezolutionate, spune avocatul.

Unele suprapuneri de numere au existat la momentul recompartimentării generând o stare de confuzie având în vedere că erau 2 corpuri de clădire și la cadastru s-a făcut o eroare și s-au inversat corpurile, mai spune el.

Potrivit avocatului, lucrurile nu sunt atât de grave pe cât e prezentată situația.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close