Antena 3 CNN Actualitate Alba Iulia. Scandări pentru unirea Basarabiei cu România, la manifestările de Ziua Naţională

Alba Iulia. Scandări pentru unirea Basarabiei cu România, la manifestările de Ziua Naţională

Alba Iulia. Scandări pentru unirea Basarabiei cu România, la manifestările de Ziua Naţională
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Dec 2012   •   12:22

Aproximativ 2.000 de persoane participă, sâmbătă, la Alba Iulia, la manifestările de Ziua Naţională, între care şi sute de tineri, unii care au scandat pentru unirea Basarabiei cu România, iar alţii împotriva proiectului de la Roşia Montană şi pentru salvarea mineritului din Apuseni.
   
Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României au început, sâmbătă dimineaţă, în centrul municipiului, unde Prefectura Alba a organizat un ceremonial de depunere de coroane de flori la statuile lui Iuliu Maniu şi Ion I.C. Brătianu, după ce un ceremonial similar a fost organizat, vineri, de Primăria Alba Iulia, conform Mediafax.
   
Printre participanţii la ceremonii se află ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prefectul de Alba, Flaviu Cozuc, deputaţii USL Teodor Atanasiu, Călin Potor şi Radu Coclici, dar lipsesc reprezentanţii autorităţilor locale, respectiv primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, ambii membri ai PDL.
   
De asemenea, la manifestări este prezent fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma, împreună cu o delegaţie a Partidului Social-Democrat al Muncitorilor, al cărui lider este.
   
Ceremoniile au continuat cu depuneri de coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Iulia, unde au participat atât reprezentanţii Prefecturii Alba cât şi cei ai Primăriei Alba Iulia.
   
La evenimentele din faţa statuii lui Mihai Viteazul numărul participanţilor a fost de aproximativ 2.000, între care sute de tineri, unii care au scandat pentru unirea Basarabiei cu România, iar alţii împotriva proiectului de la Roşia Montană, dar şi pentru salvarea mineritului din Apuseni.
   
Primii dintre tineri, în special studenţi români şi basarabeni, au scandat lozinci precum "Trăiască, trăiască şi înflorească, Ardealul, Moldova şi ţara Românească", "Basarabia e România", "România, nu uita, Basarabia e a ta" şi "O dorinţă singură - România liberă" şi au pancarte cu tricolorul României şi mesajul "Basarabia e România".
   
Autorităţile locale au pregătit aproximativ 3.500 de porţii de mâncare şi vin care vor fi distribuite în cadrul "mesei populare".
   
Costurile manifestărilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale se ridică la aproximativ 200.000 de lei, banii fiind alocaţi din bugetul Primăriei Alba Iulia şi al Consiliului Judeţean, în condiţiile în care Guvernul nu a alocat fonduri.

×
Subiecte în articol: manifestari Miron Cozma
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close