Antena 3 CNN Actualitate Alba: O femeie a decedat într-un incendiu pe care l-a provocat singură pentru igienizarea unui teren

Alba: O femeie a decedat într-un incendiu pe care l-a provocat singură pentru igienizarea unui teren

Alba: O femeie a decedat într-un incendiu pe care l-a provocat singură pentru igienizarea unui teren
Sursa foto: Foto: thelittleredhen.typepad.com
17 Mar 2012   •   17:34

După ce a dat foc resturilor vegetale de pe un teren din apropierea casei sale, o femeie în vârstă de peste 80 de ani dintr-un sat de lângă Alba Iulia a murit carbonizată, flăcările cuprinzând rapid întreaga zonă, informează dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sursă preluată de Agerpres. Vecinii au observat prea târziu incendiul şi nu s-a putut interveni în timp util pentru salvarea femeii.
   
Tot sâmbătă, un bărbat din Vinţu de Jos a suferit arsuri la o mână, în împrejurări asemănătoare, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
   
Vineri şi sâmbătă, pompierii militari de la Detaşamentele Alba Iulia şi Aiud şi Gărzile Blaj şi Sebeş au intervenit pentru stingerea a 13 arderi necontrolate de vegetaţie uscată. În total au ars aproape 100 de hectare de vegetaţie uscată, 20 de hectare de păşune, 2 hectare de vegetaţie forestieră în afara fondului forestier şi 1,5 hectare litieră de pădure. Arderile necontrolate de vegetaţie uscată s-au produs după ce focul a fost lăsat nesupravegheat.
   
Igienizarea terenurilor prin incendiere se pedepseşte cu amendă contravenţională de până la 2.500 de lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor, informează autorităţile.

×
Subiecte în articol: Alba Iulia foc poliție amenda incendiere
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close