Antena 3 CNN Actualitate Alcoolemie-record pe A2. Bărbatul prins băut la volan nu avea nici carnet de conducere

Alcoolemie-record pe A2. Bărbatul prins băut la volan nu avea nici carnet de conducere

Alcoolemie-record pe A2. Bărbatul prins băut la volan nu avea nici carnet de conducere
Sursa foto: Foto: article.wn.com
de M.Z.    |    07 Sep 2012   •   17:01

Un bărbat din Constanţa aflat în pragul comei alcoolice a fost prins gonind pe Autostrada Soarelui. Constănţeanul nu avea nici măcar permis de conducere, iar oamenii legii care l-au prins la timp au constatat că avea o alcoolemie de unu la mie.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a împrumutat maşina de la fratele său şi a plecat împreună cu un prieten la o plimbare pe Autostrada Soarelui.

La scurt timp însă, poliţiştii care se aflau în zonă au observat că autoturismul mergea haotic şi i-au făcut semn şoferului să oprească. Acesta era sub influenţa alcoolului şi nici măcar nu ştia încotro se îndreapta.
 
"Un autoturism marca Mercedes a fost oprit la km 12, că avea un mers sinuos. În urma verificărilor şi testărilor cu etilotestul, s-a constatat că avea 0,96 alcoolemie în aerul expirat. El a declarat că a consumat câteva sticle de bere şi după aceea s-a pus în mişcare", a explicat Jean Ceauş, de la Poliţia Autostrăzi.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal atât pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cât şi pentru conducere fără permis. Bărbatul riscă acum până la cinci ani de închisoare.




×
Subiecte în articol: alcoolemie autostrada Soarelui
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close