Antena 3 CNN Actualitate ALDE cere demisia lui Darius Vâlcov după ce acesta a publicat fișa medicală a unui protestatar pe Facebook: E un gest mizerabil!

ALDE cere demisia lui Darius Vâlcov după ce acesta a publicat fișa medicală a unui protestatar pe Facebook: E un gest mizerabil!

ALDE cere demisia lui Darius Vâlcov după ce acesta a publicat fișa medicală a unui protestatar pe Facebook: E un gest mizerabil!
03 Sep 2018   •   12:02

Scandal fără precedent în coaliţie: un europarlamentar ALDE cere demiterea lui Darius Vâlcov, consilierul preierului Viorica Dăncilă. Acesta a publicat, pe contul său de Facebook, fişa medicală a unuia dintre protestatarii #rezist, Sandi Matei.

„Publicarea de catre Darius Vâlcov a fișei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral si un act ilegal”. 

Postarea lui Darius Vâlcov a fost ștearsă la scurt timp. 

„Publicarea de către Darius Vâlcov a fișei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral și un act ilegal, existând prevederi clare atât la nivel european, cât și în legislația noastră privind protecția datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Vâlcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca și a celor care i-au permis accesul la un document medical. Dacă vrem ”domnia legii” atunci trebuie să înțelegem că legea este aceeași pentru toți, indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancționează”, a scris Renate Weber pe Facebook. 

 

×
Subiecte în articol: Darius Valcov Dancila
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close