Antena 3 Actualitate Alegele moarte de pe malul Mării Negre, folosite ca îngrăşământ

Alegele moarte de pe malul Mării Negre, folosite ca îngrăşământ

30 Noi 2010   •   23:30
Alegele moarte de pe malul Mării Negre, folosite ca îngrăşământ
Sursa foto: Foto: Antena 3

Dacă există combustibili alternativi, energie alternativă, de ce nu ar exista şi îngrăşăminte alternative? Nu există niciun motiv, şi-au spus cercetătorii Universităţii Ovidius din Constanţa. După care şi-au aruncat ochii pe plajă. Ce-au văzut acolo? Mormane de alge moarte. Şi astfel, oamenii de ştiinţă au început să facă ceea ce ştiu ei să facă. 

Sigur nu aţi uitat aceste imagini. Plaje pline cu alge putrezite. Peisaj urât şi un miros greu de suportat. De acum înainte, algele nu vor mai ajunge în depozite, ci în laboratoare. Şi vor fi transformate în îngrăşământ.

Pe lângă alge se va folosi şi nămolul rezidual. Iar deşeurile vor deveni o afacere profitabilă, spun cercetătorii de la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Iar materie primă este suficientă. Numai anul acesta au fost adunate de pe plajele noastre 20 de mii de tone de alge. Acum doi ani, au fost de două ori mai multe.

 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close