Antena 3 CNN Actualitate Alegere grea pentru Lia Olguţa Vasilescu: ”Am termen de 15 zile ca să-mi declar starea de incompatibilitate”

Alegere grea pentru Lia Olguţa Vasilescu: ”Am termen de 15 zile ca să-mi declar starea de incompatibilitate”

Alegere grea pentru Lia Olguţa Vasilescu: ”Am termen de 15 zile ca să-mi declar starea de incompatibilitate”
Sursa foto: Foto: Facebook
20 Dec 2016   •   11:55

Lia Olguţa Vasilescu a declarat marţi că încă nu s-a hotărât dacă va rămâne primar al municipiului Craiova sau va ocupa funcţia de deputat, câştigată la alegerile din 11 decembrie, decizie pe care o va lua după ce va avea o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Încă nu m-am decis. Am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate, apoi încă 30 de zile ca să pot să optez, deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile", a spus Vasilescu, la Palatul Parlamentului, unde a venit să îşi preia mandatul de deputat.

Ea a adăugat că nu a luat o hotărâre până acum pentru că trebuie să aibă, mai întâi, o discuţie cu Liviu Dragnea, deoarece este "soldat disciplinat al partidului" şi ce i se va spune asta va face.

"E o diferenţă foarte mare între Legislativ şi Executiv, pentru că putem să considerăm administraţia locală un Executiv, în sensul că aici vorbeşti şi faci legi, în partea cealaltă, construieşti şi, slavă Domnului, am construit destul de mult în municipiul Craiova ca să mi se recunoască nişte merite. Pe de altă parte, nu pot să nu remarc faptul că legislaţia care priveşte autorităţile locale este varză la ora actuală. Sunt 7 legi care se bat cap în cap, 14 păreri de jurişti, este aproape imposibil la ora actuală să te descurci în hăţişul administrativ din cauza legislaţiei foarte proaste care trebuie corectată. Dacă vin în Parlament în mod sigur voi corecta toată această legislaţie. Mai mult decât atât, m-am apucat deja, împreună cu toţi colegii mei primari de la Asociaţia Municipiilor din România, de trei ani am dat proiecte de lege către Legislativ, nu am înţeles niciodată de ce au fost blocate. Acum ne-a venit Codul administrativ de la Guvern, pe ultima sută de metri, am văzut că toate aceste propuneri pe care noi le-am făcut au fost luate în considerare şi există în noul cod", a menţionat ea.

Olguţa Vasilescu a spus că, personal, îşi doreşte să fie primar.

"Este foarte adevărat că în ultimii ani acolo s-a construit tot ce Craiova are nevoie, spital, stadion şi acum are nevoie de o autostradă pe care nu o poate face primarul, din păcate, oricât şi-ar dori. Până optez pentru una dintre funcţii voi veni la şedinţele de la Cameră, deoarece chiar vreau să votez Guvernul, indiferent dacă rămân primar sau nu", a arătat aceasta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu parlament deputat
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close