Antena 3 CNN Actualitate Alegeri la Deveselu pentru înlocuirea primarului PSD votat după moarte. Fiul său candidează din partea PNL

Alegeri la Deveselu pentru înlocuirea primarului PSD votat după moarte. Fiul său candidează din partea PNL

Șase persoane candidează pentru funcția de primar al comunei Deveselu, în cadrul alegerilor anticipate, organizate după ce locuitorii l-au reales anul trecut pe Ion Aliman, care murise înainte de momentul votării.

Alegeri la Deveselu pentru înlocuirea primarului PSD votat după moarte. Fiul său candidează din partea PNL
Sursa foto: Antena3
de Adelina Miron    |    07 Iun 2021   •   19:48

Printre candidați se numără și fiul fostului primar decedat, Iulian Aliman, care candidează din partea PNL. Tatăl său, Ion Aliman, a fost primar PSD. Acesta concurează cu Nicolae Dobre (PSD), Luminița Cepan (USR PLUS) Gabriel Braniște (AUR), Marius Sorin Ana (PMP) și Dorel Gorcea (independent). 

Alegerile parţiale din comuna Deveselu pentru funcţia de primar se vor organiza în data de 27 iunie. 

Comuna Deveselu este în prezent condusă de un viceprimar, ales după constituirea Consiliului Local, câştigat tot de PSD.

Localnicii din Deveselu l-au felicitat la cimitir pe primarul reales post-mortem

Imediat ce au fost anunţate rezultatele parţiale ale alegerilor, oamenii s-au dus la cimitir, într-o procesiune de felicitare-comemorare a edilului Ion Aliman, reales post-mortem.

 “Am fost să ne felicităm primarul! Dumnezeu să vă odihnească în pace! Astăzi trebuia să fiţi între noi să sărbătorim două evenimente importante! Veţi rămâne veşnic primarul nostru drag”, a fost mesajul postat pe Facebook de un fost consilier local al primăriei Deveselu.

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitală, la aproximativ o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

El a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obţinut un nou mandat în 2016, iar anul trecut a candidat pentru al treilea mandat, din partea PSD.

Localnicii i-au oferit 1020 din cele aproximativ 1600 de voturi exprimate, conştienţi de faptul că votează o persoană decedată şi că, de fapt, alegerile se vor repeta.

×
Subiecte în articol: Deveselu alegeri primar
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close