Antena 3 Actualitate Alegeri legislative din Ungaria, programate pentru 6 aprilie. Care este formaţiunea politică favorită

Alegeri legislative din Ungaria, programate pentru 6 aprilie. Care este formaţiunea politică favorită

18 Ian 2014   •   23:44
Alegeri legislative din Ungaria, programate pentru 6 aprilie. Care este formaţiunea politică favorită
Sursa foto: Foto: presseurop.eu

Preşedintele ungar Janos Ader a anunţat sâmbătă, la Budapesta, că a fixat pentru 6 aprilie data desfăşurării următoarelor alegeri legislative în Ungaria, al căror favorit este partidul actualului şef al Guvernului, Viktor Orban, informează AFP.
   
"Am desemnat 6 aprilie ca dată oficială a alegerilor legislative", a anunţat preşedintele ungar, citat într-un comunicat, precizând că ales cea mai apropiată dată cu putinţă pentru a permite ţării să aibă cât mai repede un nou guvern.
   
El a subliniat că toate alegerile democratice din Ungaria de după 1990 au fost organizate la începutul lunii aprilie şi că a dorit să respecte această tradiţie.
   
Potrivit ultimelor sondaje de opinie, realizate la începutul lui ianuarie, partidul Fidesz al premierului conservator Viktor Orban se află în fruntea intenţiilor de vot, cu 47%.
   
Potrivit institutului de cercetare Sonda-Ipsos, socialiştii (MSZP), aflaţi pe locul doi, sunt creditaţi cu 27% din intenţiile de vot, iar alte două formaţiuni de opoziţie, Împreună 2014 (E-14) şi coaliţia democratică (DKP), ar obţine 5% din voturi.
   
Partidul de extremă dreapta Jobbik s-ar situa pe poziţia a treia, cu 11% din voturi.
   
Sondajul nu ţine cont de o alianţă a partidelor din opoziţia democratică, care au decis să o formeze cu o listă electorală comună pentru a-şi spori şansele.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close