x close

Alegeri parlamentare 2016. Campania electorală s-a încheiat: Aproape 6.500 de candidaţi s-au înscris în cursă

10 Dec 2016   •   07:26
Alegeri parlamentare 2016. Campania electorală s-a încheiat: Aproape 6.500 de candidaţi s-au înscris în cursă Foto: Agerpres

Alegeri parlamentare 2016. Campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a încheiat sâmbătă, la ora 7,00.

În cursa electorală pentru scrutinul din 11 decembrie s-au înscris în total, potrivit Biroului Electoral Central, 6.477 de candidaţi, dintre care 4.251 pentru Camera Deputaţilor şi 2.226 pentru Senat.

Peste 18 milioane de cetăţeni români sunt aşteptaţi la urne să-şi exprime votul, atât în ţară, cât şi în diaspora.

În diaspora a început deja votul, deoarece cetăţenii români cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate şi care s-au înscris în Registrul electoral au primit buletinele de vot prin Poşta Română.

Plicurile cu voturile prin corespondenţă se centralizează la Biroul Electoral de Circumscripţie 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.

Pentru organizarea alegerilor s-au constituit circumscripţii electorale la nivelul celor 41 de judeţe, o circumscripţie în municipiul Bucureşti şi o circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Numărul total al circumscripţiilor electorale este de 43.

Pentru organizarea alegerilor s-a aprobat suma totală de 227,7 milioane de lei, iar fondurile necesare sunt prevăzute în bugetele MAI, MAE, AEP, STS, INS, pe categorii de cheltuieli. AGERPRES/(autor: Karina Olteanu, editor: Florin Marin)

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati