Antena 3 Actualitate Alegeri parlamentare 2016. PNL Dâmboviţa, plângere penală împotriva PSD pentru mită electorală

Alegeri parlamentare 2016. PNL Dâmboviţa, plângere penală împotriva PSD pentru mită electorală

06 Dec 2016   •   09:56
Alegeri parlamentare 2016. PNL Dâmboviţa, plângere penală împotriva PSD pentru mită electorală

Alegeri parlamentare 2016. PNL Dâmboviţa anunţă că a depus plângere penală la Parchet împotriva unor reprezentanţi ai PSD pentru că ar fi oferit mită electorală în comuna Corbii Mari.

''Partidul Social Democrat nu reuşeşte să iasă din vechile sale obiceiuri electorale. Oferirea de pachete cu alimente este plata la care recurge PSD Dâmboviţa, în lipsa unor soluţii concrete pe termen mediu şi lung pentru locuitorii acestui judeţ. Un exemplu concret este localitatea Corbii Mari. Am atras atenţia încă din alegerile locale din luna iunie că, în această localitate, PSD Dâmboviţa cumpără voturi prin pomeni electorale oferite cetăţenilor, fără a fi luată nici o măsură. Aceeaşi metodă este folosită şi în aceste alegeri, în care primarul localităţii, Ionuţ Bănică, şi viceprimarul Miu Iulian încearcă să-i convingă pe oameni să voteze contra unor atenţii oferite direct, ziua în amiaza mare, semn că nu se tem de nici o autoritate a statului'', se arată în comunicatul PNL Dâmboviţa, semnat de prim-vicepreşedintele organizaţiei, deputatul Iulian Vladu.

În document se precizează că PNL Dâmboviţa a depus, luni, o plângere penală în acest sens la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti.

''Aş vrea să le reamintesc celor doi că legea este aceeaşi pentru toţi, iar mita electorală are urmări penale, conform art. 386, alin. 1 Cod Penal. În acest sens, am depus plângere penală împotriva numiţilor Bănică Ionuţ - primar şi Miu Iulian - viceprimar, membri ai Organizaţiei PSD Corbii Mari, pentru infracţiunile de corupere a alegătorilor, sancţionate de codul penal în vigoare'', se mai arată în comunicatul semnat de deputatul PNL Iulian Vladu.

În replică, secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea, susţine că PSD respectă legea.

''Ce pot să spun eu e că hoţii strigă hoţii. Mai bine domnul Iulică Vladu şi-ar vedea de activităţile pe care le desfăşoară în zona Găeştiului şi faptul că astăzi doi candidaţi pe listele de deputaţi ale PNL, care vremelnic sunt şi primari ai localităţilor respective, oferă chipurile nişte daruri. Aia se cheamă tot mită. Deci, să nu îi mai preocupe activitatea PSD pentru că noi respectăm legea, să ştiţi'', a declarat marţi, pentru AGERPRES, secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Sursă: Agerpres
×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close