Antena 3 Actualitate ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Incident la o secție de votare din Dolj! S-au ales cu dosar penal după ce au intrat mai mulți în cabina de vot

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Incident la o secție de votare din Dolj! S-au ales cu dosar penal după ce au intrat mai mulți în cabina de vot

10 Noi 2019   •   19:38
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Incident la o secție de votare din Dolj! S-au ales cu dosar penal după ce au intrat mai mulți în cabina de vot

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi despre faptul că la o secţie de votare din localitatea Pleşoi preşedintele secţiei şi locţiitorul acestuia ar fi permis mai multor persoane să intre în cabina de vot, în urma sesizării fiind întocmit dosar penal pentru violarea confidenţialităţii votului, au anunţat duminică reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. "Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că preşedintele unei secţii de votare din Pleşoi şi locţiitorul acestuia ar fi permis mai multor persoane să intre în cabina de vot, confidenţialitatea votului fiind astfel afectată. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea confidenţialităţii votului, urmând ca, în funcţie de rezultatul verificărilor, dosarul penal sa fie înaintat unităţii de parchet, cu propunerile corespunzătoare", au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. O sesizare privind faptul că la o secţie din Pleşoi ar intra mai multe persoane în cabina de vot a fost depusă duminică la poliţie de către reprezentanţii PNL Dolj, potrivit unui comunicat al filialei de partid.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. "Partidul Naţional Liberal, filiala Dolj, a înregistrat o plângere la secţia de poliţie din Breasta împotriva activităţilor penale ale preşedintelui şi locţiitorului din secţia de votare din Pleşoi. Cele două persoane care, teoretic, ar trebui să fie independente din punct de vedere politic încalcă flagrant legea, permiţând să intre în cabina de vot mai multe persoane, fapt ce influenţează procesul electoral. (...) Acelaşi preşedinte şi locţiitor permit unor persoane străine să intre în cabina de vot împreună cu alegătorii, votanţi care nu prezintă motive temeinice de a nu putea vota singuri", se precizează în comunicatul PNL.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Poliţiştii doljeni au întocmit un dosar şi în cazul unei sesizări privind votul cu urna mobilă în localitatea Goicea, în cauză fiind efectuate cercetări pentru fals material în înscrisuri oficiale şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. "Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 47 de ani, din Goicea, membru al echipei care a venit cu urna mobila la o locuinţă din Goicea Mică, a aplicat ştampila de vot pe buletin în locul unei femei de 74 de ani. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au constatat ca soţul femeii, în vârsta de 75 de ani, ar fi fost cel care ar fi semnat în dreptul femeii pe listele electorale, iar apoi, celălalt bărbat ar fi fost cel care ar fi aplicat ştampila. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale", au menţionat reprezentanţii IPJ Dolj.

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close