Antena 3 CNN Actualitate ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. MAE a finalizat expedierea materialelor pentru votul în străinătate la turul al doilea

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. MAE a finalizat expedierea materialelor pentru votul în străinătate la turul al doilea

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. MAE a finalizat expedierea materialelor pentru votul în străinătate la turul al doilea
de S.T.    |    18 Noi 2019   •   17:20

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019Ministerul Afacerilor Externe a finalizat luni expedierea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României a materialelor necesare votării în străinătate la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit unui comunicat al MAE, pentru cele 835 de secţii de votare organizate pentru alegătorii români din străinătate, ministerul a trimis, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, 4.608.175 de buletine de vot şi 2.866.260 de timbre autocolante cu menţiunea „VOTAT”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Necesarul de buletine de vot şi alte materiale pentru turul al doilea a fost comunicat de misiunile diplomatice şi consulare, la solicitarea Centralei MAE. Faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale, numărul de buletine de vot solicitat de misiuni este mai mare cu 107.068, mai precizează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe a expediat şi celelalte materiale necesare votării: modele de liste electorale suplimentare, procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării, modele de procese-verbale ce trebuie completate în anumite situaţii specifice în cadrul procesului de votare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. MAE reaminteşte că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 12.00 - 21.00, şi sâmbătă (23 noiembrie) şi duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07.00 - 21.00. Lista secţiilor de votare organizate în străinătate şi harta interactivă a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/49479.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în străinătate pe durata celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale să se prezinte la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă şi duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close