Antena 3 CNN Actualitate ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Peste 18,2 milioane de alegători, înscrişi în listele electorale permanente pentru alegerile prezidenţiale de duminică

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Peste 18,2 milioane de alegători, înscrişi în listele electorale permanente pentru alegerile prezidenţiale de duminică

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Peste 18,2 milioane de alegători, înscrişi în listele electorale permanente pentru alegerile prezidenţiale de duminică
de S.T.    |    07 Noi 2019   •   19:55

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că peste 18,2 milioane de alegători sunt înscrişi în listele electorale permanente pentru alegerile prezidenţiale de duminică.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. În perioada electorală Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date primite de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate în cadrul primăriilor. Astfel după efectuarea tuturor actualizărilor avem următoarea situație pe listele electorale pentru alegerile prezidențiale:

Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente (LEP) este 18.217.156.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Numărul total al alegătorilor care au dreptul de vot interzis este 19.215.

Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot, la acest scrutin, este 715.752.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. De asemenea, alegătorii care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență (în total 35.917), cât și pentru votul la o secție de votare (în total 33.802), prin înregistrarea pe site-ul www.votstrainatate.ro, care au domiciliul în România, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin. Astfel, din listele electorale permanente din România au fost radiate 63.362 persoane.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că alegerile pentru Președintele României din anul 2019 au intrat în linie dreaptă pentru alegătorii români din străinătate. 

Conform Biroului Electoral Central, ordinea pe buletinele de vot este următoarea: Klaus Iohannis - Partidul Naţional Liberal, Theodor Paleologu - Partidul Mişcarea Populară, Dan Barna - Alianţa USR PLUS, Kelemen Hunor - Uniunea Democrată Maghiară din România, Viorica Dăncilă - Partidul Social Democrat, Cătălin Ivan - Alternativa pentru Demnitate Naţională, Ninel Peia - Partidul Neamul Românesc, Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie, John-Ion Banu - Partidul Naţiunea Română, Mircea Diaconu - Alianţa UN OM, Bogdan Marian Stanoevici - independent, Ramona-Ioana Bruynseels - Partidul Puterii Umaniste, Viorel Cataramă - Dreapta Liberală, Alexandru Cumpănaşu - independent.

Ordinea candidaţilor a fost stabilită prin tragere la sorţi.

 

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close