Antena 3 CNN Actualitate ALEGERI SUA. Incindente la vot. Donald Trump a dat în judecată statul Nevada

ALEGERI SUA. Incindente la vot. Donald Trump a dat în judecată statul Nevada

ALEGERI SUA. Incindente la vot. Donald Trump a dat în judecată statul Nevada
Sursa foto: foto: pixabay.com
09 Noi 2016   •   01:01

ALEGERI SUA. Alegătorii americani semnalează cozi lungi, defecţiuni ale echipamentelor electronice de votare şi cazuri izolate de hărţuire, dar nu s-au raportat probleme majore la alegerile prezidenţiale de marţi, din SUA, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Grupuri de militanţi pentru drepturile omului au anunţat că au primit plângeri de intimidare în apropierea unor secţii de vot din statele Pennsylvania şi Florida. Cei 7000 de voluntari înregistraţi au primit 20.000 de apeluri la o linie telefonică de urgenţă până în prima parte a după-amiezii de marţi. Potrivit lui Kristen Lake, preşedinta unei organizaţii de apărare a drepturilor civile, mai mult de jumătate din reclamaţii se refereau la orele de deschidere a secţiilor de votare şi la echipamentele electronice.

ALEGERI SUA. Au existat însă şi plângeri privind hărţuirea alegătorilor cu scopul de a-i intimida, în număr mai mare decât la alegerile prezidenţiale din 2012, a afirmat Lake. Mai mult de jumătate din reclamaţiile de acest gen au provenit din statul Pennsylvania, unde operatorii pentru sondajele de opinie întrebau alegătorii care stăteau la cozi ce candidat susţin, iar alegătorii ridicau uneori tonul unii la ceilalţi, a relatat o altă activistă, Karen Hobert Flynn, lidera grupului Common Cause. Procuratura din Pennsylvania a declarat însă pe Twitter că nu a primit mai multe plângeri decât de obicei.

REZULTATE ALEGERI SUA. O secţie de votare din Carolina de Nord a decis prelungirea programului, după probleme cu computerele, a relatat organizaţia pentru drepturi civile NAACP.

REZULTATE ALEGERI SUA. În statul Florida, doi oficiali dintr-o secţie de votare au fost concediaţi după un conflict privind soluţionarea plângerilor de intimidare a alegătorilor. Tot în Florida, un bărbat a refuzat să părăsească secţia de votare când i s-a cerut acest lucru.

ALEGERI SUA. O sursă din Partidul Democrat a afirmat că stafful de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton nu s-a confruntat cu probleme de sistem, altele decât cele minore, întâlnite în orice zi de alegeri.

ALEGERI SUA. Candidatul republican Donald Trump, pe de altă parte, a dat în judecată statul Nevada, unde programul unei secţii de votare a fost prelungit săptămâna trecută, pentru votul anticipat. În ton cu acuzaţiile sale din timpul campaniei că alegerile sunt "aranjate", el şi-a lăsat marţi deschisă opţiunea de a contesta alegerile. Întrebat de reporteri dacă va recunoaşte rezultatul votului, el a răspuns: "O să vedem ce se întâmplă".

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close