Antena 3 CNN Actualitate Alegeri SUA. Traian Băsescu, despre rezultatul alegerilor: ”Șocant!”

Alegeri SUA. Traian Băsescu, despre rezultatul alegerilor: ”Șocant!”

Alegeri SUA. Traian Băsescu, despre rezultatul alegerilor: ”Șocant!”
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Noi 2016   •   09:05

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a avut o primă reacție după aflarea rezultatelor prezidențiale din SUA.

”Șocant! Urmează să constatăm ceea ce-am fi vrut să nu constătam. O altă țară gigantică din sistemul occidental se desprinde prin voința propriului electorat, de sistemele politice generate de globalizare.  Este foarte șocant dar polticienii trebuie să înțeleagă profunzimea acestui semnal. Dacă anchilozata UE nu citește corect semnalul, acest semnal lansat de BREXIT și acum de SUA, va mătura Europa. Liderii populiști vor deveni liderii statelor europene”, a declarat Traian Băsescu la B1TV.

”Este o surpriză că Trump a ieşit preşedintele SUA. Cea mai mare parte a analiştilor şi a politicienilor, inclusiv eu, am crezut în victoria lui Hillary Clinton. Nu s-a întâmplat şi trebuie luat notă că popoarele au punctele lor de vedere şi deja după Brexit, unde poporul britanic a decis să iasă dintr-un proces de globalizare, acum asistăm la un SUAexit, o respingere de către poporul american a guvernării pentru multinaţionale, pentru economic, pentru trusturile globale şi cer o aplecare către popoare”, a declarat Traian Băsescu pentru News.ro.

El a explicat că voturile din Marea Britanie şi SUA au însemnat următorul mesaj: ”Dragi politicieni, mai uitaţi-vă şi în ochii noştri când faceţi legislaţia în funcţie de interesele multinaţionalelor”.

”Este o respingere a muncii la negru, este o respingere a utilizării forţei de muncă de către multinaţionale acolo unde aceasta poate fi expoatată aproape în regim de sclavaj, deci cu salarii foarte mici”, a continuat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA fostul presedinte
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close