Antena 3 CNN Actualitate Atenție! Simptomele COVID-19 pot fi confundate ușor cu alergiile! Cum le deosebim

Atenție! Simptomele COVID-19 pot fi confundate ușor cu alergiile! Cum le deosebim

Știați că simptomele alergiilor sezoniere sunt asemănătoare cu cele ale COVID-19? Tocmai de aceea este foarte important să știm să facem diferența între cele două, în special pentru că se apropie sezonul alergiilor care afectează milioane de oameni.

Atenție! Simptomele COVID-19 pot fi confundate ușor cu alergiile! Cum le deosebim
Sursa foto: pixabay
de Lorena Burlacu    |    23 Feb 2021   •   07:34

Principalele diferențe între alergii și SARS CoV-2 sunt febra, durerile musculare, dar și durata simptomelor. O persoană alergică nu va face febră, nu va avea dureri musculare, dureri articulare sau dureri de cap. Dacă apare vreunul dintre aceste simptome este indicat să ne gândim la o altă patologie și nu la rinita alergică sezonieră. 

Mai mult decât atât, simptomele COVID-19 durează maximum 14 zile. Asta în vreme ce, în cazul reacțiilor alergice, mult mai mult. Chiar un sezon întreg de primăvară, este avertismentul dat de medici. 

În alergia sezonieră, apare foarte rar durerea în gât, în vreme ce, în cazul infecției cu noul coronavirus, dificultatea și durerea la înghițire sunt prezente frecvent, în special la debutul bolii, fiind adesea primul simptom. 

De reținut faptul că este destul de greu să facem singuri diferența între posibile diagnostice, în special când și cel mai banal simptom, cum este strănutul, de exemplu, este un indicator al mai multor afecțiuni. Tocmai de aceea este recomandat să luați legătura cu medicul dumneavoastră, astfel încât să descoperiți din timp cu ce probleme de sănătate vă confruntați. 

×
Subiecte în articol: alergie coronavirus simptome
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close