Antena 3 CNN Actualitate Alertă pe aeroportul Otopeni! Un avion cu scurgeri de combustibil a solicitat aterizarea de urgență

Alertă pe aeroportul Otopeni! Un avion cu scurgeri de combustibil a solicitat aterizarea de urgență

Este alertă pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni.

de Laurențiu Rădulescu    |    08 Sep 2023   •   07:43

Update 08:00. ”În cursul dimineții de vineri, 8 septembrie, o aeronavă aparținând companiei Tailwind Airlines, cu 112 pasageri la bord, a solicitat aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB).

Aeronava, care efectua cursa Antalya – Praga, a semnalat detectarea unor posibile probleme tehnice (scurgeri de combustibil).

Imediat, pe aeroport s-a format dispozitivul de urgență, format din pompieri și ambulanțe, sub coordonarea comandatului adjunct al AIHCB.

La ora 07.28, avionul a aterizat în siguranță și urmează să își continue zborul către Praga, după verificările tehnice. Traficul aerian pe aeroport s-a desfășurat în condiții normale, fără nicio problemă, datorită profesionaliștilor Companiei Naționale Aeroporturi București, ale căror expertiză și eficiență în domeniu sunt recunoscute la nivel internațional de către toți marii operatori aerieni”, se arată într-un comunicat de presă. 

Update 07:50. Aeronava a aterizat fără probleme. Pompierii urmează să se retragă. În urma verificărilor, reprezentanții aeroportului au declarat că nu au fost găsite scurgeri de combustibil. Pe de altă parte, dacă aparatura de bord a indicat acest lucru, pilotul de avion a avut obligația de a ateriza de urgență.

Chiar în aceste momente, un avion care are scurgeri de combustibil a aterizat.

Aeronava, care aparține companiei Tailwind Airlines, a plecat din Antalya și se îndrepta către Praga.

Din primele informații, alarma a venit în urmă cu aproximativ 20 de minute, chiar de la bordul aeronavei. Piloții au semnalat o pierdere de combustibil și au solicitat aterizarea de Urgență pe pista aeroportului Otopeni.

Reprezentanții aeroportului au reușit să elibereze foarte repede o pistă, echipajele de pompieri formând un dispozitiv pe pista aeroportului, procedură obligatorie în astfel de aterizări de urgență.

Din fericire, aeronava a aterizat în siguranță și a fost escortată deja în afara pistei.

 

×
Subiecte în articol: aeroport henri coanda Otopeni
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close