Antena 3 CNN Actualitate ALERTĂ alimentară în România. ANSVSA a retras de la vânzare 90% din macroul infestat cu parazit

ALERTĂ alimentară în România. ANSVSA a retras de la vânzare 90% din macroul infestat cu parazit

ALERTĂ alimentară în România. ANSVSA a retras de la vânzare 90% din macroul infestat cu parazit
Sursa foto: Foto: image.made-in-china.com
de S.T.    |    06 Mar 2013   •   18:03
UPDATE 17:30- Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a retras 90% din cantitatea de pe piaţă de macrou congelat din Insulele Feroe, după ce a descoperit că produsul conţinea un parazit intestinal, care nu prezintă însă pericol pentru sănătate.

Autorităţile au instituit o alertă alimentară în mai multe judeţe din ţară, după ce au descoperit un parazit în macroul congelat importat din insulele Feroe de către o firmă din Bucureşti, a declarat şeful DSVSA Hunedoara, Ioan Dumbravă, citat de Mediafax.

"O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor şi de aici în mai multe judeţe, printre care Hunedoara, Timiş, Arad, Sălaj, Maramureş, Dolj, Cluj. În judeţul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de peşte, care s-a vândut deja în 12 magazine din Valea Jiului".

"Cantităţile fiind mici, s-au dat imediat şi probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta liniştiţi, parazitul Anisakis este unul evisceral, adică se localizează în intestine, care de regulă nu se consumă. Nu s-a descoperit parazitul şi în musculatură, prin urmare, oamenii nu au fost infectaţi", a spus Dumbravă.


Şeful DSVSA Hunedoara a adăugat că nu au fost înregistrate cazuri de persoane care să se simtă rău în urma consumului peştelui din acest lot.







 

×
Subiecte în articol: ANSVSA
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close