Antena 3 CNN Actualitate Alertă la Ambasada Ucrainei din Bucureşti | Poliţia şi SRI au intervenit şi au stabilit că alarma a fost falsă

Alertă la Ambasada Ucrainei din Bucureşti | Poliţia şi SRI au intervenit şi au stabilit că alarma a fost falsă

Poliţiştii din Bucureşti, precum şi ofiţerii Serviciului Român de Informaţii, au intervenit la Ambasada Ucrainei din Bucureşti, după ce diplomaţii ucraineni ar fi primit, prin poştă, două plicuri suspecte, la fel ca cel care a explodat în Spania.

de Alin Tarnovschi    |    06 Dec 2022   •   11:42

Potrivit unor surse, cele două plicuri primite de Ambasada Ucrainei la Bucureşti ar fi fost trimise din Germania. În urma cercetărilor, anchetatorii români au descoperit că alerta a fost una falsă.

Plicurile suspecte au fost ridicate în vederea expertizării.

"La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei. 

De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice", se arată într-o informare a Poliţiei.

Seria plicurilor cu explozibil trimise către ambasadele Ucrainei din Europa a început pe 30 noiembrie 2022, la Madrid, acolo unde unul dintre plicuri a şi explodat, iar un reprezentant al ambasadei a fost rănit.

Traficul rutier a fost restricţionat, astăzi, în zona Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, iar mai multe echipaje de Poliţie au încercuit clădirea.

Totul după ce două plicuri suspecte au fost primite de reprezentanţii ambasadei, iar aceştia au cerut ajutorul instituţiilor statului român.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close