Antena 3 CNN Actualitate Alertă ANM. Ce ne așteaptă după temperaturi de 33 de grade Celsius

Alertă ANM. Ce ne așteaptă după temperaturi de 33 de grade Celsius

Vești bune din partea meteorologilor! Avem temperaturi de vară în plină toamnă! Astfel, astăzi, maxima termică va ajunge până la 33 de grade Celsius.

Alertă ANM. Ce ne așteaptă după temperaturi de 33 de grade Celsius
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    05 Oct 2020   •   08:55

La fel de caldă va fi vremea și în zilele care urmează. Începând de joi însă, temperaturile încep să scadă. Potrivit meteorologilor, după zile cu temperaturi atăt de mari, ploile vin însoțite si de fenomene extreme. Astfel, în zilele următoare, vom avea parte de averse torențiale, însoțite de fulgere, tunete dar și de intensificări ale vântului. 

Prognoza METEO 5 octombrie 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul este variabil, cu înnorãri în nordul şi în nord-estul ţãrii, unde izolat plouã slab. În estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei se semnaleazã ceaţã.

Vântul suflã slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, dar pe arii restrânse şi în Dobrogea şi Banat. La ora 08 se înregistrau valori termice cuprinse între 6 grade la Miercurea Ciuc şi 22 de grade la Constanţa-dig şi Oraviţa.



Astăzi, vremea va fi deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi mai ales seara vor fi averse şi descãrcãri electrice în Banat, Crişana, Maramureş şi pe arii restrânse în Oltenia, Transilvania, Moldova şi nord-vestul Munteniei. 

În restul teritoriului cerul va fi variabil. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85...95 km/h), iar local şi temporar şi în rest, mai ales în vest şi în est (rafale în general de 45...55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul litoralului şi 33 de grade în sudul Munteniei. În zonele joase, dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza METEO 5 octombrie 2020. Vremea în Capitală

Luni dimineața, cerul este variabil, iar vântul suflã slab pânã la moderat. La ora 08 se înregistrau 17 grade la Afumaţi şi Filaret şi 18 grade la Bãneasa.

Astăzi, vremea va fi deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

×
Subiecte în articol: meteo vremea prognoza
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close