Antena 3 CNN Actualitate Alertă ANM: Cod portocaliu și 2 coduri galbene de averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și cantități mari de apă

Alertă ANM: Cod portocaliu și 2 coduri galbene de averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și cantități mari de apă

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene și unul portocaliu de averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și cantități mari de apă.

Alertă ANM: Cod portocaliu și 2 coduri galbene de averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și cantități mari de apă
15 Iun 2020   •   10:16

Prima avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va fi valabilă de luni, 15 iunie, ora 10:00, până marți, 16 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis si un cod portocaliu, valabil de luni,15 iunie, ora 13:00, până marți, 16 iunie, ora 03:00.

Astfel, în după-amiaza zilei de luni, 15 iunie și în prima parte a nopții de luni spre marți, 15/16 iunie, în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cel de-al doilea cod galben va fi valabil de marți, 16 iunie, ora 10:00, până joi, 18 iunie, ora 10:00

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Meteorologii anunță că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

×
Subiecte în articol: cod galben cod portocaliu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close