Antena 3 CNN Actualitate Alertă ANM! Miercuri, prima alertă de caniculă: S-au simțit 39 de grade în București

Alertă ANM! Miercuri, prima alertă de caniculă: S-au simțit 39 de grade în București

Administrația Națională de Meteorologie se pregătește să emită o alertă de caniculă având în vedere indicele de discomfort și umiditate având în vedere și temperaturile ridicate de peste 37-38 de grade.

Alertă ANM! Miercuri, prima alertă de caniculă: S-au simțit 39 de grade în București
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    29 Iun 2020   •   19:45

”La București au fost 35 de grade Celsius. Vorbim de un indice de discomfort termic accentuat care în bună parte din vestul, sudul, și sud-estul țării a depășit pragul critic de 80 de unități, iar la nivelul temperaturii resimțite, inclusiv la București am resimțit mai mult de 38-39 de grade Celsius, luând în considerare atât valorile de temperaturi maxime, unde am spus că au atins pragul unei zile de caniculă, cât și gradul de umezeală sporit în atmosferă.

Vorbim de un val de căldură care se va menține pe tot parcursul acestei săptămâni și de la o zi la alta vom depăși 35 și izolat 37 de grade Celsius.

Se va menține pe tot parcursul acestei săptămâni, iar miercuri dimineață analizăm posibilitatea ca luând în considerare cele trei zile minimum consecutive în care să avem temperaturi maxime de peste 35-37 grade Celsius asociate și cu nopți tropicale cu minime care depășesc 20 de grade celsius și acest discomfort termic, emitem prima alertă de caniculă din această vară.”, a spus Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: ANM canicula
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close