Antena 3 CNN Actualitate Alertă în București și Ilfov! Hoți înarmați, în libertate, după multiple tâlhării | De ce nu au fost prinși încă de Poliție

Alertă în București și Ilfov! Hoți înarmați, în libertate, după multiple tâlhării | De ce nu au fost prinși încă de Poliție

Este alertă în București și în județul Ilfov, după ce mai mulți hoți au furat arma și încărcătorul unui pădurar din Balotești. Aceștia au dat lovitura la finalul anului trecut dar n-au fost prinși de polițiști nici până acum.

de Andreea Ştefan    |    05 Ian 2023   •   14:23

Între timp, valul de spargeri din județul Ilfov a continuat, iar polițiștii cred că este vorba până la urmă despre aceeași bandă.

Multiple fapte cu violență au avut loc în comuna Balotești, în ultima lună, iar polițiștii cred că au de-a face cu o bandă de tâlhari, dintre care au prins doar unul.

Cel puțin 3 case au fost sparte în două cazuri. Proprietarii erau înăuntru și au fost bătuți de tâlhari.

Un bătrân de 81 de ani a ajuns și la spital, un alt bărbat alegându-se cu o lovitură puternică la cap.

Cea mai mare problemă în acest moment pentru polițiști o reprezintă furtul unui pistol tip carpați, cu tot cu încărcător, din cantonul silvic al unui pădurar din Balotești. Cel care a furat pistolul nu a fost prins, nici arma nu a fost găsită.

Metodele de acțiune sunt simple, dar pline de violențe: tâlharii aleg în special case unde stau proprietari în vârstă, intră peste ei, îi bat și le fură bunurile.

”Poliția Ilfov ar trebui să vină cu niște precizări și să ne spună dacă toate cele 3 cazuri au legătură între ele, pentru că nu putem să nu observăm că există un tipar și anumite coincidențe. 

Arma respectivă a fost furată fix înainte de a începe acest val de fapte comise cu o violență extremă. De aici ne putem gândi că această bandă de tâlhari e posibil să fi folosit această armă. Aceste spargeri sunt doar supoziții ale noastre. Poliția ar trebui să vină și să le clarifice. Vorbim despre o armă letală, vorbim despre un pistol cu glonț și muniții aferente.

Interesant este că cel care sau cei care au dat această sparge în mijlocul pădurii din Balotești nu au furat nimic altceva în afară de această armă și de cele 6 gloanțe. Asta înseamnă că persoana respectivă sau persoanele respective aveau nevoie doar de acest pistol.

Deci nu a fost o spargere la întâmplare și pe lângă alte bunuri furate, au furat și acest pistol pentru că l-au găsit”, a declarat Carmina Pricopie, jurnalist de investigații Antena 3 CNN.

Reacţia IPJ Ilfov: "Nu există date şi indicii care să ateste o posibilă legătură între cazuri"

"Până la acest moment, nu există date și indicii, care să ateste o posibilă legătură între cazurile prezentate în material, cu privire la persoanele implicate în săvârșirea faptelor sesizate.

De asemenea, din investigațiile efectuate, nu au rezultat niciun fel de indicii cu privire la faptul că arma de foc ar fi fost sustrasă în scopul folosirii acesteia la comiterea celorlalte două fapte.

Astfel, în cazul din data de 19 decembrie 2022, în care polițiștii din Otopeni au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa, din Balotești, polițiștii de investigații criminale efectuează în continuare cercetări, pentru stabilirea tuturor condițiilor și împrejurărilor în care a avut loc fapta, identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a autorilor.

În cazul sesizat din noaptea de 27/28 decembrie 2022, în care victima a fost un bărbat de 81 de ani, din Săftica, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au identificat, depistat și reținut pe bărbatul bănuit de comiterea  faptei, iar după sesizarea instanței de judecată de către procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestării preventive, la acest moment persoana respectivă aflându-se în arest.

De menționat faptul că, din activitățile specifice efectuate, nu au rezultat elemente de probațiune, care să conducă la suspiciunea că la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată ar fi participat și alte persoane.

De asemenea, în cazul sesizării din data de 30 decembrie 2022, privind furtul unui pistol din cantonul silvic, în care locuia persoana reclamantă, angajat al unui ocol silvic, polițiștii de la arme efectuează cercetări pentru stabilirea cu certitudine a situației de fapt și de drept, constatarea întrunirii elementelor constitutive ale faptei sesizate, precum și  identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor care ar fi participat la comitera faptei.

Reamintim faptul că, în cadrul activităților de cercetare la fața locului, cantonul silvic unde era păstrată arma de serviciu nu prezenta urme de forțare la nivelul ușilor de acces în interior și nici la nivelul ferestrelor, iar în interior nu s-au constatat urme de răvășire", se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

×
Subiecte în articol: București Ilfov
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close