Antena 3 Actualitate ALERTĂ! Centrala nucleară de la Cernavodă, aproape de punctul critic

ALERTĂ! Centrala nucleară de la Cernavodă, aproape de punctul critic

21 Iul 2015   •   13:11
ALERTĂ! Centrala nucleară de la Cernavodă, aproape de punctul critic
Sursa foto: Foto: Agerpres

Debitul Dunării la intrarea în ţară se situa ieri la puţin sub 2.900 de metri cubi pe secundă, mult sub media multianuală pentru luna iulie, de 5.350 de metri cubi pe secundă, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie, citat de Economica.net. 

În această săptămână debitul va coborî şi mai mult, până la 2.700 de metri cubi pe secundă. Iar prognozele pentru următoarea lună nu sunt deloc încurajatoare, debitele urmând să scadă şi mai mult, pentru că temperaturile se vor păstra ridicate, precipitaţiile se vor păstra la niveluri extrem de reduse şi, cel mai important, ţările din amonte, precum Serbia sau Ungaria, vor înregistra temperaturi extreme şi ploi extrem de reduse, potrivit prognozelor.

În aceste condiţii, activitatea Centralei Nucleare de la Cernavodă este pusă în pericol, pentru că, la 2.000 de metri cubi pe secundă debitul Dunării la intrarea în ţară, nu mai este suficientă apă în bazinul centralei de la Cernavodă pentru răcirea reactoarelor, iar atomocentrala trebuie să se închidă.

Mai multe detalii pe economica.net.

×
Subiecte în articol: Cernavoda

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close