Antena 3 CNN Actualitate Alerta cu bombă de la Târgoviște a fost falsă. Liceenii au scăpat de cursuri

Alerta cu bombă de la Târgoviște a fost falsă. Liceenii au scăpat de cursuri

Alerta cu bombă de la Târgoviște a fost falsă. Liceenii au scăpat de cursuri
24 Mar 2017   •   10:31

UPDATE: Autorităţile au încheiat, vineri, verificările la cele două licee din Târgovişte vizate de o ameninţare cu bombă, nefiind identificate materiale suspecte, un dispozitiv a Jandarmeriei rămânând în continuare în zonă pentru asigurarea pazei. 

"S-au finalizat verificările la cele două licee şi nu s-au identificat materiale explozive sau alte materiale suspecte care să fi condus la producerea unui eveniment negativ. (...) Se fac verificări în continuare pentru identificarea persoanei sau persoanelor care au condus la un astfel de incident", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Dinu. 

Potrivit sursei citate, cursurile în cele două unităţi de învăţământ nu vor fi reluate vineri. 

UPDATE: Presa dâmbovițeană a făcut publice SMS-urile trimise de ”teroriști”. Conform acestora, exploziile ar fi trebuit să se fi produs deja. Din fericire, nu este cazul.

”Va așteptăm în fața Primăriei Târgoviște, la ora 7.36 AM, pentru negocieri. În caz contrar, liceele Bălașa Doamna și Constantin Carbella (sic) vor fi aruncate în aer” scrie în primul.

”Din cauză că negociatorii voștri au fost suspecți, ne-am hotărât să anulăm târgul. Așteptați-vă să vă luați la revedere de la cele două licee, în jurul orelor 11” scrie în cel de-al doilea.

UPDATE: Instituția Prefectului-județul Dâmbovița informează că, în această dimineață a fost primit un mesaj atipic prin care Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița au fost invitate la negocieri în municipiul Târgoviște. În caz contrar, două licee din Târgoviște – Colegiul Național ”Constantin Carabela și Liceul de Artă ”Bălașa Doamna” – urmau să fie distruse prin intermediul unui exploziv.

S-a intervenit conform procedurilor în vigoare de către forțele specializate ale Direcției Județene de Informații Dâmbovița, D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmbovița, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratului Județean de Jandarmi și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Recomandăm ca cetățenii să-și păstreze calmul și să nu intre în panică întrucât autoritățile competente sunt în teren și derulează activități specifice pentru prevenirea oricărui eveniment negativ.

Precizăm că au fost întrerupte cursurile în cadrul celor două licee, pe timpul desfășurării acestor verificări.

UPDATE: Potrivit Agerpres alerta vizează două licee din Târgovişte.

Surse locale au declarat că cele două unităţi de învăţământ care au fost evacuate sunt Liceul de Artă "Bălaşa Doamna" şi Colegiul Naţional "Constantin Carabella". 

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a anunţat că o echipă a Serviciului a intervenit, vineri dimineaţă, la un liceu din Târgovişte, la solicitarea Poliţiei, după ce a fost primită o ameninţare cu bombă. 

"Poliţia a primit un apel anonim de ameninţare cu bombă şi ne-a solicitat sprijinul. Suntem la faţa locului şi întreprindem toate măsurile standard", a precizat Marincea.

Știrea inițială

Autoritățile din Dâmbovița sunt în alertă, după o alertă cu bombă la Liceul ”Constantin Carabella” din Târgoviște.

La primele ore ale dimineții alerta a fost emisă, după un apel la 112.

În aceste momente liceul este închis, încercându-se să se determine dacă este o amenințare reală sau nu.

Cei din conducerea liceului se gândesc că ar putea fi o farsă, astăzi fiind ziua în care elevii licelui trebuiau să susțină un test.

 

 

×
Subiecte în articol: Targoviste alerta bomba
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close