x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Alertă cu bombă la Chişinău la un marş amplu. 50.000 de moldoveni au cerut în stradă unirea Basarabiei cu România

de 27 Mar 2016   •   20:44
Alertă cu bombă la Chişinău la un marş amplu. 50.000 de moldoveni au cerut în stradă unirea Basarabiei cu România 16
Foto: Publika.md


50.000 de persoane au participat duminică la Chișinău la un marș unionist cu ocazia marcării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cei prezenți la eveniment s-au adunat inițial la un miting în fața Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu", unde au cerut unirea celor două state.

"Unirea este inevitabilă pentru că așa vrea Dumnezeu, însă de noi depinde cât de repede se va produce aceasta. Țara întregită este cea mai mare avere pe care o putem lăsa copiilor noștri, iar Prutul niciodată nu a fost o graniță și nu trebuie să fie frontieră între românii de aici și românii de acolo", a declarat, citat de MOLDPRES, Nicolae Dabija, reprezentant al așa-numitului grup de inițiativă al Sfatului Țării 2.

"Trebuie să plecăm de aici cu un singur gând — unirea este inevitabilă. Ne-am adunat în inima Chișinăului pentru a scrie istorie și ne bucurăm că suntem din ce în ce mai mulți, mai puternici și mai uniți", a afirmat coordonatorul Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu, potrivit Agerpres.

Marşul nu a fost lipsit de incidente. Geniştii au trebuit să verifice două locaţii, unde s-au dat alerte cu bombă. Ambele s-au dovedit a fi alarme false.

 

sati