Antena 3 CNN Actualitate Alertă cu bombă la graniță! 18 trenuri internaţionale sunt afectate, două dintre ele cu direcția România

Alertă cu bombă la graniță! 18 trenuri internaţionale sunt afectate, două dintre ele cu direcția România

Alertă cu bombă la graniță! 18 trenuri internaţionale sunt afectate, două dintre ele cu direcția România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Iul 2017   •   15:17

UPDATE:  Trenurile internaţionale România - Ungaria - Austria şi retur ar putea înregistra întârzieri, deoarece garniturile internaţionale care tranzitează sau au ca destinaţie staţii de pe teritoriul Ungariei sunt oprite pentru verificări suplimentare, în urma unei ameninţări cu bombă primită miercuri printr-un apel telefonic, informează, miercuri, CFR Călători. 

"Au fost verificate 18 trenuri internaţionale. Până la ora 12:45, poliţia a terminat verificarea fiecărui tren internaţional reţinut în parcurs, dar verificările continuă până la miezul nopţii", a precizat directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

Până în prezent, circulă cu întârzieri următoarele trenuri: 75 Budapesta - Braşov, 73 Budapesta - Bucureşti Nord, 1367 Braşov - Budapesta şi 78 Timişoara Nord - Budapesta. 

Poliţia ungară a început să verifice trenurile internaţionale după o ameninţare cu bombă făcută miercuri într-un apel telefonic, informează MTI. 

18 trenuri internaționale sunt afectate

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul poliţiei, un bărbat a sunat şi a spus că a plasat bombe la bordul trenurilor internaţionale în Ungaria. 

La solicitarea poliţiei, compania de căi ferate a Ungariei, MAV, a dispus oprirea tuturor celor 18 trenuri aflate pe teritoriul ţării şi le-a cerut pasagerilor să se dea jos din vagoane cât timp poliţia realizează operaţiuni de căutare.

Într-un comunicat de presă, compania MAV a anunţat că trenurile internaţionale au fost temporar oprite în diverse puncte de pe teritoriul Ungariei şi, după efectuarea percheziţiilor în vagoane, trenurile şi-au continuat călătoria. 

Poliţia va percheziţiona toate trenurile care intră în ţară până la miezul nopţii, prin urmare sunt de aşteptat întârzieri în circulaţia trenurilor internaţionale şi unor garnituri care circulă pe rute interne, se mai menţionează în comunicatul de presă al MAV.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alerta cu bomba Ungaria
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close