Antena 3 CNN Actualitate Alertă de călătorie! MAE avertizează toţi turiştii români. Există un risc foarte mare

Alertă de călătorie! MAE avertizează toţi turiştii români. Există un risc foarte mare

Alertă de călătorie! MAE avertizează toţi turiştii români. Există un risc foarte mare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    04 Dec 2019   •   20:41

Grecia este sub cod galben de precipitaţii şi vânt, începând de miercuri, din cauza unui câmp de aer rece provenit din zona Balcanilor, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Conform unui comunicat al MAE, în această situaţie, Agenţia de meteorologie locală a emis un cod galben pentru întreg teritoriul ţării.

Vor avea loc intensificări importante ale vântului, precipitaţii mixte (inclusiv căderi însemnate de zăpadă în zonele de munte) şi cantităţi de precipitaţii peste medie în zona de nord (Macedonia, Sterea, Tracia), intensificări ale vântului (gradul 8 pe scara Beaufort, cu viteza vântului de 70-80 km/h) în zona insulelor Ciclade şi a celor din Marea Egee şi fenomene atmosferice cu descărcări electrice intense în insula Creta, insulele Dodecanese şi partea centrală a Republicii Elene (regiunile Epir, Sterea vest, Peloponez vest, Tesalia).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi al oficiului consular de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi pe cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

×
Subiecte în articol: Grecia cod galben precipitatii
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close