Antena 3 CNN Actualitate Alertă de incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Alertă de incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Este alertă de incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă, în urma unsei sesizări de degajare de fum în camera unei turbine.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2024   •   16:58

Update 17:14. SN Nuclearelectrica SA anunţă că echipamentul este izolat şi se fac investigații pentru identificarea cauzei.

"SN Nuclearelectrica SA anunță ca în după-amiaza zilei de 6 februarie 2024, un compresor de aer  de serviciu, din partea clasica (nu cea nucleară)  a Unității 2 CNE Cernavodă a declanșat şi a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securității nucleare şi personalului Unității 2 CNE Cernavodă. 

În prezent, echipamentul este izolat şi se fac investigații pentru identificarea cauzei. Degajarea de fum nu a avut impact asupra securității nucleare si asupra producției, Unitatea 2 funcționând la putere nominala si in parametri normali", a transmis  SN Nuclearelectrica SA, printr-un comunicat de presă. 

Update 17:09. Echipajele de intervenție au evacuat fumul din sala compresoarelor, aflată într-o clădire conexă centralei.

Potrivit ISU, nu este afectată integritatea centralei şi nu au fost raportate victime. În continuare se acționează pentru identificarea sursei fumului.

Update 17:00. Potrivit Detașamentului Special, sursa incendiului ar fi pornit de la un echipament electric. Au fost degajări de fum în sala compresoarelor.

Alertă de incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Potrivit ISU Constanţa, au fost sesizate degajări de fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavodă.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale Detașamentul Special cu două autospeciale. Intervenția este în desfășurare.

 

 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close