Antena 3 CNN Actualitate Alertă de la hidrologi. A fost emis Cod galben de inundații

Alertă de la hidrologi. A fost emis Cod galben de inundații

Alertă de la hidrologi. A fost emis Cod galben de inundații
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Ian 2016   •   16:27

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, miercuri, o atenționare Cod Galben de inundații, valabilă din această seară până joi după-amiază, pe râurile din Dobrogea și Călmățui, aflate pe raza județelor Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 6 ianuarie, ora 20,00 — 7 ianuarie, ora 16,00, pe râurile din bazinele hidrografice Călmățui (județele Buzău și Brăila) și pe râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea) se pot produce creșteri importante de niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă, precum și a influenței evoluției formațiunilor de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, aglomerări de ghețuri) care pot determina creșteri artificiale de niveluri, cu posibile efecte de inundații locale pe unele sectoare de râu.

Creșterile de debite și niveluri vor conduce astfel la posibile depășiri ale Cotelor de atenție, creșteri care pot fi influențate semnificativ și de evoluția formațiunilor de gheață.

Specialiștii INHGA precizează faptul că fenomenele prognozate se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din județele Constanța și Tulcea.

Atenționarea a fost deja transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Buzău-Ialomița și Dobrogea-Litoral.

×
Subiecte în articol: cod galben inundatii hidrologi
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close