Antena 3 CNN Actualitate Alertă de la hidrologi. Cod Galben de inundații

Alertă de la hidrologi. Cod Galben de inundații

Alertă de la hidrologi. Cod Galben de inundații
29 Feb 2016   •   15:55

Administrația Bazinală de Apă Crișuri a anunțat luni că, în perioada 1-2 martie, vor crește debitele pe râurile din bazinele hidrografice Holod, Crișul Negru, Crișul Alb (județele Bihor, Hunedoara și Arad), ca urmare a precipitațiilor, pentru respectivul interval de timp fiind emisă o avertizare hidrologică de cod galben, scrie Agerpres.

Potrivit directorului ABA Crișuri, Dorel Dume, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale pe unele sectoare de râu și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

'Precipitațiile din ultimele 48 de ore au fost semnificative și prin urmare solul este saturat. În aceste situații, un rol extrem de important în apărarea localităților îl joacă lucrările hidrotehnice cum ar fi barajele de acumulare și îndiguirile. Fără aceste lucrări și fără monitorizarea din partea A.B.A Crișuri, orice intervenție pe cursurile de apă în caz de inundații ar fi extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Reamintim din nou atât autorităților locale, cât și cetățenilor, că în această perioadă a anului întreținerea canalelor de scurgere și a rigolelor este extrem de importantă', a declarat Dorel Dume, director A.B.A Crișuri.



×
Subiecte în articol: inundatii alerta cod galben
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close